Νέα

Στη Λαμία αύριο ο Βασίλης Κικίλιας – Ευρεία σύσκεψη για την ετοιμότητα ενόψει του χειμώνα

today28/12/2023 71

Φόντο
share close

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Βασίλης Κικίλιας θα βρεθεί αύριο στη Λαμία, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται, πέραν του εθιμοτυπικού λόγω των ημερών, στον συντονισμό των υπηρεσιών ενόψει του χειμώνα.

Σε μια εποχή όπου πλέον τα έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής, αποδεικνύονται επικίνδυνα όχι μόνο για τις υποδομές αλλά και για τις ανθρώπινες ζωές, στόχος του Υπουργείου είναι η αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των κρίσεων και η πρόληψη των κρίσεων.

Στο πλαίσιο της ετοιμότητας και της Στερεάς Ελλάδας για τις κακοκαιρίες που θα προκύψουν στην διάρκεια του χειμώνα, ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας θα προεδρεύσει αύριο σε ευρεία σύσκεψη που θα φιλοξενηθεί στο γραφείο του Περιφερειακού διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών ενώ έχουν κληθεί και οι εθελοντικές ομάδες που εμπλέκονται στο αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας.

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την χειμερινή περίοδο, την περασμένη Παρασκευή το Υπουργείο Π.Π έστειλε κατεπείγουσες επιστολές προς όλες τις εταιρείες που διαθέτουν μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με αυτές, οι εταιρείες έχουν την υποχρέωση να αποτυπώσουν τις υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%