Νέα

Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Ευρυτανίας

today20/12/2022 28

Φόντο
share close

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Ευρυτανίας» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 1.200.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη συντήρηση και  βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας επί του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η  οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Προβλέπεται να γίνουν εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωσης λάκκων, ανακατασκευής υφιστάμενων τεχνικών έργων και ανανέωσης της οριζόντιας σήμανσης. Επίσης, θα αντιμετωπιστούν και οι βλάβες του ασφαλτικού οδοστρώματος που προκαλούνται από τοπικές καθιζήσεις – διογκώσεις στα οδοστρώματα κατά την χειμερινή περίοδο και απαιτούν άμεση προσωρινή αποκατάσταση.

tasios spanos laptop 1

Οι επεμβάσεις θα γίνονται, όπου κρίνεται σκόπιμο, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευρυτανίας.

«Δημοπρατήσαμε εγκαίρως και συμβασιοποιήσαμε ήδη έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να αποκαταστήσουμε βλάβες που προκαλούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας κατά τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εργολαβία μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε άμεσα όποια προβλήματα εντοπίζονται από την Τεχνική μας υπηρεσία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε και να υλοποιούμε σημαντικά έργα για την Ευρυτανία.  Με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου προχωρούμε σε μια ακόμη παρέμβαση τόσο στο Επαρχιακό όσο και στο Εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών, η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και των επιβατών τους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Λαμία: Άκυρες και με τη «βούλα» του ΣτΕ οι αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής από 1η Δεκεμβρίου

Νέα

Λαμία: Ανεβαίνουν οι τόνοι με φόντο… την ψήφιση του προϋπολογισμού! Στο “κάδρο” κατασχέσεις και Νόμος Θεοδωρικάκου

Διπλή συνεδρίαση σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 για το Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας. Για την ακρίβεια σε ειδική συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Λάμπρου Παπαδήμα” στις 5:30 μμ θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί ο προυπολογισμός εσόδων -εξόδων του Δήμου Λαμιέων για το οικονομικό ετος 2023 μαζί με τον πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2023. Εισηγητής των δύο θεμάτων θα είναι ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος . Συν τις άλλοις αναμένεται στα προ ημερησίας να γίνει […]

today20/12/2022 27

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%