Νέα

Ξεκινά το μεγάλο έργο της βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Δήμου Καμένων Βούρλων!

today29/06/2023 43

Φόντο
share close

Ξεκινά το μεγάλο έργο της βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καμένων Βούρλων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2.800.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας!

Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννη Συκιώτη, και την ανάδοχο εταιρεία «ΓΕΩΔΟΜΗ ΑΤΕ», σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Μώλο, απ’ όπου θα ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις του εν λόγω έργου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Δημήτριος Κριτσόβας και Νικόλαος Μπατσογιάννης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στελέχη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, προκειμένου να εκτελεστεί όσο το δυνατόν πληρέστερα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στις θέσεις που θα λάβουν χώρα οι πρώτες παρεμβάσεις του έργου στη Δημοτική Ενότητα Μώλου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος μας έχει ενταχθεί στη Δράση 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας». Η Πράξη αποτελείται από ένα κύριο υποέργο που αφορά σε δράσεις για τη βελτίωση στην ασφάλεια του οδικού δικτύου στο Δήμο Καμένων Βούρλων.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν:

– Στην κεντρική βορειοδυτική είσοδο του οικισμού Μώλου (μέχρι και του Σχολικού Συγκροτήματος).

– Στις δύο κεντρικές εισόδους, Δυτικά και Ανατολικά, του οικισμού Καμένων Βούρλων.

– Στην παραλιακή ζώνη του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου, οι οποίες συνδέονται με τις περιφερειακές οδούς της ΠΑΘΕ, απευθείας στα πυκνοδομημένα τμήματα των οικισμών, και αποτελούν τις κεντρικές/εμπορικές οδικές αρτηρίες αυτών. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε αδιαμόρφωτες νησίδες, σε τμηματικές ελλείψεις πεζοδρομίων, κρασπέδων και διαβάσεων, στην ανεπαρκή απορροή ομβρίων, σε τμηματικές ασφαλτοστρώσεις, σε σημάνσεις και στηθαία ασφαλείας, καθώς και την ενίσχυση/επέκταση ηλεκτροφωτισμού.

– Σε οικισμούς του Δήμου θα γίνουν παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία με συχνή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών (παιδικές χάρες, σχολεία, κοινωφελή κτίρια, τουριστικές ζώνες, κεντρικές διασταυρώσεις κλπ.), όπως επιστρώσεις με εγκιβωτισμένα υλικά (κυβόλιθοι), τοπικές επισκευές οδοστρώματος, επισκευές και επεκτάσεις κρασπέδων και πεζοδρομίων, ενίσχυση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, τοποθέτηση πολυκαρβονικών καθρεπτών ελέγχου κυκλοφορίας, ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού, ράμπες διέλευσης ΑμεΑ καθώς και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης.

– Στο Υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου, κυρίως στους περιφερειακούς δρόμους εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ, στα επικίνδυνα σημεία θα πραγματοποιηθούν τμηματικές ασφαλτοστρώσεις (αύξηση της παρεχόμενης πρόσφυσης – τριβής) σε περιοχές έντονων οριζοντιογραφικών (στροφές) και μηκοτομικών (έντονες κλίσεις) μεταβολών, διαπλάτυνση ερεισμάτων για ασφαλή προσωρινή στάση οχημάτων λόγω βλάβης ή έκτακτης ανάγκης, εγκατάσταση οριοδεικτών, στηθαίων ασφαλείας, ενίσχυση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, και δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη Ασπρονερίου.

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε άμεσα από τον Μώλο τις αποκαταστάσεις και σταδιακά αυτές θα επεκταθούν σε όλον τον Δήμο. Υλοποιούμε ένα μεγάλο έργο που θα συμβάλλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας των δημοτών στις καθημερινές τους ανάγκες, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας και την επισκεψιμότητα στον Δήμο μας. Πρόκειται για ένα οριζόντιο έργο υψίστης σημασίας για εμάς, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται ήδη ή προγραμματίζονται, δίνουν το αντίστοιχο αναπτυξιακό και θετικό πρόσημο που έχουμε οραματιστεί».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%