Νέα

Βιωματική δράση από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας-Σταυρού

today24/11/2023 46

Φόντο
share close

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας – Σταυρού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό στον χώρο του σχολείου την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το σχολείο μας και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Γκούμας Ευθύμιος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Μαρκαντώνης Χρίστος και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Τριανταφύλλου Ιωάννης, τονίζοντας την αξία της διαφορετικότητας και τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης σε έναν κόσμο προσβάσιμο και βιώσιμο χωρίς αποκλεισμούς.

Η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Στίβου κ. Χρυσούλα Ορφανού, ο Προπονητής Στίβου κ. Νεκτάριος Γιαλλουράκης και ο νέος αθλητής στίβου Κωνσταντίνος Τουρκοχωρίτης παρουσίασαν στους μαθητές πτυχές του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες, αναδεικνύοντας τη σημασία της αυτοπεποίθησης, της αποφασιστικότητας και της θέλησης για ζωή. Μέσα από συναρπαστικές αφηγήσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρίες.

Ο αθλητής Κωνσταντίνος Τουρκοχωρίτης μίλησε στους μαθητές για τις εμπειρίες του, τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει και τον τρόπο με τον οποίο η ενασχόληση με τον αθλητισμό τον έχει εμπνεύσει.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του και τις δυσκολίες που οι άνθρωποι με αναπηρίες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με βιωματικές δράσεις μέσα από τις οποίες οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα (βόλεϊ καθιστών, boccia, τρέξιμο τυφλών) υπό την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών προπονητών.

Ο ενθουσιασμός για το διαφορετικό, η αλληλεπίδραση με τον αθλητή και η βιωματική προσέγγιση της δράσης κατέστησαν αυτή την εμπειρία αξέχαστη για όλους.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%