Νέα

“Το Μουσείο πάει Σχολείο”: Ο Δήμος Λαμιέων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

today17/05/2023 13

Φόντο
share close

Ο Δήμος Λαμιέων, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023, την Πέμπτη 18 Μαΐου, συμμετέχει στο φετινό εορτασμό, φιλοξενώντας τις μουσειοσκευές (εκπαιδευτικές βαλίτσες) δύο σπουδαίων μουσείων της χώρας, του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας και του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να φέρουν το Μουσείο στο Σχολείο τους και να «περιηγηθούν» σε αυτό με έναν τρόπο διαφορετικό, πρωτότυπο αλλά κυρίως εκπαιδευτικό.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικές βαλίτσες, οι οποίες διατίθενται δωρεάν στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας ήδη από την 1η Μαΐου και έως το πέρας της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, απευθύνονται σε μαθητές από τη Γ΄ έως και τη ΣΤ’ τάξη. Συγκεκριμένα, η πρώτη εκπαιδευτική βαλίτσα ανήκει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας και κλείνει μέσα της ένα κομμάτι της ιστορίας και του αρχαιολογικού πλούτου της αρχαίας Τεγεάτιδος, ενώ η δεύτερη στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου και περιέχει την ιστορία του νησιού και του ορυκτού πλούτου που το χαρακτηρίζει. Οι εκπαιδευτικοί ακολουθώντας τις οδηγίες που εμπεριέχονται στη μουσειοσκευή, «ταξιδεύουν» τα παιδιά με ένα μοναδικό και βιωματικό τρόπο, σε ένα κομμάτι της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, επαφή με αντίγραφα που εκτίθενται στα εν λόγω μουσεία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που άπτονται της ιστορίας αυτών.

               Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά:

«…Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023, με τα μουσεία να αποτελούν φορείς διαφύλαξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς με ιδιαίτερο αντίκτυπο στην κοινωνίας μας, φιλοξενεί τις μουσειοσκευές δύο σπουδαίων μουσείων της χώρας, του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας και του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές, που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον φυσικό χώρο του μουσείου να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν όχι μόνο φορείς της πολιτιστικής ταυτότητας του εγχώριου ιστορικού μας πλούτου, αλλά και για τα παιδιά μας μια σύγχρονη εκπαιδευτική μέθοδο προσέγγισης που κάνει τη μάθηση του Μουσείου ένα συναρπαστικό παιχνίδι του Σχολείου…».

Οι διευθυντές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Λαμιέων μπορούν να απευθύνονται για δανεισμό των εν λόγω μουσειοσκευών στο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. επικοινωνίας 22313-51580).

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα Μαγνησία Λαμίας: Εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Νέα

Νέα Μαγνησία Λαμίας: Εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού της Νέας Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας Σ α ς  π ρ ο σ κ α λ ο ύ ν     Στις λατρευτικές και εορταστικές  εκδηλώσεις οι οποίες  θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό και στην κεντρική πλατεία  στις 20, 21 και 28 Μαϊου 2023 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Δ.Σ του […]

today17/05/2023 9

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%