Νέα

To Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από (28/11) έως (4/12)

today28/11/2022 77

Φόντο
share close
Ανακοινώθηκε από τη Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ Συμεών για την εβδομάδα από την Δευτέρα (28/11) έως και την Κυριακή (4/12)

Το πρόγραμμα:   

*Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022:

09:30 π.μ. Συνάντηση με τη νέα Περιφερειάρχη Λιμενικού Σώματος Διοικήτρια της 4ης ς Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.- Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκη Δανδουλάκη.

10:30 π.μ. Συνάντηση με τον Διοικητή του  Επίγειου Σταθμού Δορυφορικών Επικοινωνιών Αταλάντης (Νατοϊκό Διακλαδικό), Αντισμήναρχο  Θεόδωρο Γουργουλή

13:30 μ.μ. Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Σταμάτη & Ελένης Βαφειαδάκη».

17:00 – 23:00 μ.μ. Συνέχιση των ακροάσεων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

*Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022:

08:30 π.μ. Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλία Σανίδα για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

10:00 π.μ. – 20:00 μ.μ. Επισκοπική διακονία εποπτείας εκτελουμένων έργων και λειτουργίας ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

21:30 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στο Ιερό Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

*Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022:

08:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Επισκοπική διακονία στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος.

18:30 μ.μ. Εκδήλωση – Συζήτηση, με θέμα: « «Συζητώντας για την ανεργία και την εργασία» την οποία διοργανώνουν από κοινού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και  η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου στη Λαμία.

*Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022:

07:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

09:30 π.μ. Αγιασμός επί τη 1η του μηνός Δεκεμβρίου.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

17:00 μ.μ. Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας των Ελαιών, εκ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολούθως θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, κατά την διάρκεια του οποίου θα κηρύξει τον θείο λόγο, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, εν Ελλάδι Αρχιμ. π. Ραφαήλ Γρίβας.

Θα ακολουθήσει η ετήσια Εκκλησιαστική Εορτή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων επί τη μνήμη του Αγίου Φιλαρέτου με την παρουσία όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Φιλοπτώχων Ταμείων.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

*Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022:

11:30 π.μ. Ημερίδα της Γενικής Αστυνομικής Περιφερειακής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος με θέμα: «Πρόσβαση παντού. Πρόσβαση για όλους. Η Ελληνική Αστυνομία στον ρόλο του Θεματοφύλακα» στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

15:00 μ.μ. Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος» στη Λαμία.

17:30 μ.μ. Επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγία του Όρους των Ελαιών, εκ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδος, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Ιερά Λιτανεία της Εικόνος με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος.

18:00 μ.μ. Επίσημη Δοξολογία επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Αγιασμός Εγκαινίων του νέου Βιβλιοπωλείου «SOFIANOS» στην Λαμία.

20:30 μ.μ. Επίσκεψη στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία για την προεόρτια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Δήμου Λαμιέων.

*Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022:

07:30 π.μ. Όρθρος, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία Διακόνου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

13:00 μ.μ. Συνάντηση συνεργασίας με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergil Shutenko.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

*Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022:

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

Αρχιερατικό Μνημόσυνο των μακαριστών Μητροπολιτών Φθιώτιδος Αμβροσίου, Δαμασκηνού και Νικολάου.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:30 π.μ. Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού στο Κοιμητήριο Παναγίας Ξηριώτισσας Λαμίας.

12:00 μ.μ. Έναρξη από την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος του προγράμματος ψηφιοποίησης εκκλησιαστικών μνημείων Ανατολικής Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Δήμο Στυλίδος και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

19:00 μ.μ. Εκδήλωση – ιστορική αναδρομή από τις ρίζες της Μικρασιατικής μουσικής μέχρι το νεοελληνικό τραγούδι με τίτλο: «Μικρασιάτικο τραγούδι, ένας αιώνας μετά», την οποία διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας σε συνδιοργάνωση με το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και τον Δήμο Λαμιέων στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

21:30 μ.μ Άφιξη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%