Νέα

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σπερχειάδος η μοναδική προνοιακή δομή στην Δυτική Φθιώτιδα

today04/01/2024 51

Φόντο
share close

Ολοκλήρωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έναν ακόμη κύκλο επισκέψεων στις κοινωνικοπρονοιακές δομές τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος όσο και άλλων φορέων, οι οποίες λειτουργούν στο κανονικό έδαφος της δικαιοδοσίας του. Την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Σπερχειάδα επέλεξε ο κ. Συμεών, για να παραθέσει το τελευταίο εόρτιο γεύμα στους ωφελουμένους γέροντες και γερόντισσες αλλά και στο προσωπικό της Δομής.

Ο κ. Συμεών πλαισιούμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, του οποίου ο ίδιος είναι Πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Διευθυντή της Δομής κ. Παναγιώτη Κυρίτση, το νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό για το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, ενώ είχε την ευκαιρία να γευματίσει μαζί με τους ενοίκους αυτού του «πατρικού σπιτιού», όπως το χαρακτήρισε, αλλά και να επισκεφτεί στην κλίνη της ασθενείας τους κατακοίτους της Μονάδος.

Ο κ. Συμεών κατά την εόρτια πρόποσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Καυχώμεθα γι’ αυτήν την κοινωικοπρονοιακή μονάδα της Μητροπόλεως μας στην καρδιά της Δυτικής Φθιώτιδας, στην μαρτυρική και όμορφη πόλη της Σπερχειάδας. Ακούμε πολλές φορές διάφορα παρωχημένα συνθήματα για χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και άλλα συναφή ιδεολογήματα – φληναφήματα, που πολλές φορές μάλιστα αυτοί που τα λένε δεν ξέρουν καν τι εννοούν. Άραγε, αναρωτιέμαι βλέποντας αυτήν την δομή μας εδώ στην Δυτική Φθιώτιδα, στον Δήμο Μακρακώμης, με την τεράστια έκταση των 837 τετρ.χλμ. και των δεκάδων κοινοτήτων και οικισμών. Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σπερχειάδος η μοναδική προνοιακή δομή στην Δυτική Φθιώτιδα. Μια δομή προσφορά της Εκκλησίας. Μία διακονία της Εκκλησίας για όλους τους εμπερίστατους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης ή πολιτιστικής και ιδεολογικής αναφοράς. Που είναι το Κράτος γι’ αυτούς τους ανθρώπους εδώ στην Δυτική Φθιώτιδα; Τι συστήνουν οι θιασώτες του περιβόητου αυτού χωρισμού; Να δεχόμαστε μόνο συνανθρώπους μας που εκκλησιάζονται; Που είναι ενεργά μέλη της Εκκλησίας; Και οι υπόλοιποι; Στα αζήτητα; Κι όμως η Εκκλησία είναι η μάνα, είναι η μεγάλη αγκαλιά! Η αγκαλιά που δέχεται τους πάντες που έχουν την ανάγκη της. Και θα συνεχίσει η Εκκλησία να βοηθάει και την Πολιτεία, το Κράτος, την Αυτοδιοίκηση, ασχέτως με το τι μπορεί κατά καιρούς ανεύθυνα να προπαγανδίζει ο κάθε φέρελπις, εγχώριος ή εισαγόμενος, Μεσσίας αυτού του κόσμου. Υποκλίνομαι με αγάπη και σεβασμό στους εργαζομένους με αυτοθυσία και χριστιανική αγάπη σε αυτό το σπίτι της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%