Νέα

Την Παρασκευή η ειδική συνεδρίαση του Δήμου Λαμιέων: Τι γίνεται με τους αντιδημάρχους

today02/01/2024 76

Φόντο
share close

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.00 αναμένεται η ειδική συνεδρίαση του δήμου Λαμιέων αναφορικά με την εκλογή προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων αλλά και των 9 ατόμων που θα απαρτίσουν την δημοτική επιτροπή που αντικαθιστά την οικονομική, την εκτελεστική αλλά και την επιτροπή ποιότητας ζωής με βάσει το νέο νόμο.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις των αντιδημάρχων ο νέος δήμαρχος Πανουργιάς Παπαιωάννου φαίνεται πως έχει ήδη καταλήξει σε τρία… πόστα αλλά από εκεί και πέρα τα πράγματα παραμένουν ρευστά μέχρι και την τελευταία στιγμή (πιθανά την Παρασκευή που θα ανακοινωθούν) αν και ο νέος δήμαρχος φέρεται να έχει καταλήξει αλλά οι ανακοινώσεις ακόμη και στους ίδιους τους υποψήφιους να καταλάβουν την θέση κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” οι θέσεις του αντιδημάρχου Καθαριότηταςτου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και του αντιδημάρχου Οικονομικών. Πρόκειται για πρόσωπα με εμπειρία που γνωρίζουν το αντικείμενο το οποίο θα αναλάβουν και δεν θα τους δοθεί τυχαία η συγκεκριμένη θέση. Άλλωστε ο νέος δήμαρχος θεωρεί νευραλγικές για την λειτουργία του δήμου τις παραπάνω αντιδημαρχίες.

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες αντιδημαρχίες;

Από εκεί και πέρα οι πληροφορίες λένε ότι κυρίαρχο ρόλο για το ποιοι θα αναλάβουν τις υπόλοιπες αντιδημαρχίες θα παίξει η σειρά εκλογής των δημοτικών συμβούλων, όπως αναφέρει στο lamianow.gr πηγή κοντά στον νέο δήμαρχο.

Εξάλλου όπως είχε δεσμευτεί και προεκλογικά ο κ. Παπαϊωάννου ο ίδιος δεν θα λαμβάνει αμοιβή ενώ το ίδιο κατά τις ίδιες πληροφορίες θα ισχύσει και για τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο της παράταξης κ. Γιώργο Ποντίκα.

Υπενθυμίζουμε -για του λόγου του αληθές- πως ο κ. Παπαϊωάννου είχε δεσμευτεί ότι δεν θα λαμβάνει τον μισθό του δημάρχου αλλά ούτε και τα προνόμια των μεταφορικών μέσων, καταθέτοντας τα συγκεκριμένα χρήματα σε ένα ταμείο το οποίο θα ελέγχει το δημοτικό συμβούλιο και θα έχει ως σκοπό να παρέχονται τα συγκεκριμένα και άλλα χρήματα σε φοιτητές, σχολεία ή άλλες δράσεις.

Ροτέισον ανά 20 μήνες και συνεχής αξιολόγηση

Σε συνέχεια των παραπάνω να σημειώσουμε πως το πλάνο που έχει καταρτίσει ο νέος δήμαρχος Λαμιέων προβλέπει αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων ανά 20 μήνες έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα στελέχη του συνδυασμού να συμμετέχουν στην διοίκηση του δήμου. Ταυτόχρονα θα υπάρχει και συνεχής αξιολόγηση του έργου όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή μας : «…κανένας δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του μόνιμο και δεδομένο».

“Κλείδωσε” και η θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Τέλος σύμφωνα με το lamianow.gr έχει ήδη κλειδώσει και το πρόσωπο που θα προταθεί για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων και αυτός είναι ο Μάκης Πρεντζας.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%