Νέα

Την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών της Κυρτώνης ζητά ο Σαρακιώτης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

today19/01/2024 16

Φόντο
share close

Να εξετάσει το ζήτημα της αποζημίωσης των βαμβακοπαραγωγών της Κυρτώνης ζητά ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασής του.

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο σχετικού υπομνήματος των βαμβακοπαραγωγών της Τοπικής Κοινότητας της Κυρτώνης, κανένας παραγωγός, καλλιεργητής βάμβακος της περιοχής δεν υπέβαλλε αίτηση στον ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου να αποζημιωθεί για την απώλεια παραγωγής του από την καλλιέργεια βάμβακος εξαιτίας των υπερβολικών βροχοπτώσεων του Σεπτεμβρίου 2023, εξαιτίας της έλλειψης σχετικής ενημέρωσης για την υποβολή δηλώσεων ζημίας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν αυτό συνέβη γιατί η Κυρτώνη ανήκει διοικητικά στο Δήμο Λοκρών ενώ τα αγροτεμάχια που καλλιεργούνται με βαμβάκι βρίσκονται στην Κωπαΐδα και στα διοικητικά όρια του Δήμου Ορχομενού της όμορης Π.Ε. Βοιωτίας.Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρει:«Είναι πανθομολογούμενο ότι, ο πρωτογενής τομέας συνολικά, βιώνει τα τελευταία χρόνια, με ασύμμετρο τρόπο τις οδυνηρές για το εισόδημα των αγροτών αλλά και των λοιπών επαγγελματιών του κλάδου, συνέπειες της κλιματικής κρίσης, των πληθωριστικών πιέσεων και του υψηλού κόστους παραγωγής. Αυτό θα όφειλε να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τον διοικητικό μηχανισμό, προκειμένου με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο να προβαίνει στην αναγκαία, διεξοδική ενημέρωση ούτως ώστε οι παραγωγοί της περιοχής μας, να μην αδικούνται και κατ’ επέκταση να μην στερούνται των ζωτικής σημασίας αποζημιώσεων για την επούλωση της ζημίας που υπέστησαν».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%