Νέα

Τι γίνεται τελικά με την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας; Γρίφος για… δυνατούς λύτες

today03/12/2022 112

Φόντο
share close

Σε θρίλερ για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί το έργο αναβάθμισης της ΠΕΛ, αφού όπως αποκαλύπτεται, υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που δυναμιτίζουν την άμεση τουλάχιστον, υλοποίηση του έργου.

Αν και είναι κοινός τόπος οι καλές προθέσεις και η επιθυμία όλων, η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της πόλης, εν τούτοις, δεν είναι και λίγα τα εμπόδια που πρέπει να προσπεραστούν.

Έντονο προβληματισμό για το αν τελικά θα μπορέσουν να υλοποιηθούν τα σχέδια του Δημου Λαμιέων σχετικά με την ανάπλαση της ΠΕΛ εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σταυρογιάννης ο οποίος ανέλυσε ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες αλλά και πολεοδομικά προβλήματα τα οποία ο δήμος πρέπει να επιλύσει.

“Το πεντάστερο ξενοδοχείο και το κλείσιμο της οδού Φιλίας να προκειμένου να ενοποιηθεί με την έκθεση και το καινούριο κολυμβητήριο, σας το υπογράφω πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση -βάσει πολεοδομικών διατάξεων- να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Όσον αφορά στην πρόταση του Δημάρχου να διαχωριστεί η ανάπλαση σε φάση Α και φάση Β, διαβεβαιώνω πως και η φάση Β’ δεν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιηθεί αν δεν γίνει προηγουμένως γενική αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου” αναφέρει ο κ. Σταυρογιάννης παραθέτοντας μια σειρά από πολεοδομικά και νομικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Εγώ θα λέω την άποψη μου και ας με διώξουν” δηλώνει ο κ. Σταυρογιάννης σημειώνοντας ότι λαμβάνει μηνύματα τέτοιου είδους από την δημοτική αρχή ..

“Θα τους ερεθίζω μέχρι να με διώξουν γιατί οφείλω σε αυτούς που με ψήφισαν να λέω την αλήθεια και να εκφράζω ελεύθερα την άποψη μου”

Θολό όμως παραμένει μέχρι και σήμερα και το τοπίο σχετικά με το προηγούμενο καθεστώς του ΝΠΔΔ, για το οποίο εκκρεμεί η εκκαθάριση, όπως επιβεβαιώνει στον LamiaPolis o πρόεδρος της ΠΕΛ Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Η ανάπλαση της ΠΕΛ είναι ένα έργο που θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της Λαμίας. Απαιτεί σωστή μελέτη και ορθά βήματα. Το μόνο που δεν χρειάζεται, είναι βιαστικές κινήσεις προεκλογικού εντυπωσιασμού σχολίασε στον LamiaPolis ο υποψήφιος Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%