Νέα

Θύμιος Καραΐσκος: “Οι νέες στάσεις των αστικών γραμμών αποτελούν ένα ακόμη έργο που στόχο έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας”

today25/11/2022 15

Φόντο
share close

Ξεκίνησαν οι εργασίες  που αφορούν στη δημιουργία και αναβάθμιση εικοσιέξι (26) στάσεων αστικών γραμμών εντός του αστικού ιστού της πόλης, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Τα στέγαστρα των στάσεων είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας ζωής. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς θα τροφοδοτούνται από αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας με φωτισμό τύπου LED.

Οι στάσεις διαθέτουν καθίσματα (σταθερά ή ανακλινόμενα), εφόσον το επιτρέπει ο τύπος του στεγάστρου, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους επιβάτες, καθώς και καλάθι αχρήστων, σε χώρο που να μην εμποδίζει τους επιβάτες ή τους διερχόμενους πεζούς.

Σε ειδικό πλαίσιο κάθε στεγάστρου τοποθετείται η ονομασία της στάσης, ενώ θα υπάρχει σύστημα φόρτισης φορητών έξυπνων συσκευών και έξυπνη ηλεκτρονική πινακίδα πληροφόρησης επιβατών τεχνολογίας LED ή LCD.

Οι στάσεις και ο τύπος των στεγάστρων (Α, Β, Γ) έχουν λάβει γνωμοδότηση από τον ΟΑΣΑ και σύμφωνα με την μελέτη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου, επιλέχθηκαν δε ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου στο οποίο τοποθετήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :   

«…Οι νέες στάσεις των αστικών γραμμών αποτελούν ένα ακόμη έργο που στόχο έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε κάθε γωνιά της πόλης.

Η τοποθέτησή τους έγινε σύμφωνα με τις καταγραφόμενες ανάγκες, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους χρήστες των αστικών λεωφορείων και ταυτόχρονα να τους προστατέψει από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους.

Στον προγραμματισμό μας προβλέπουμε τη σταδιακή αντικατάσταση και των υπόλοιπων στάσεων των αστικών γραμμών, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα και βασική προτεραιότητα μας….».

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%