Νέα

Θέμης Χειμάρας: “Παραμένουν κλειστοί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Φθιώτιδας”

today30/11/2022 49

Φόντο
share close

Με κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας, αναδεικνύει τα προσκόμματα που δημιουργούνται στην καθημερινή λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Φθιώτιδας από τη συχνή έλλειψη προσωπικού φύλαξης και ζητά από την αμρόδια Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, την παρέμβασή της προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. 

Επιπλέον, επισημαίνει το ζήτημα της υποστελέχωης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας από επιστημονικό προσωπικό και ζητά την επίλυσή του μέσω του θεσμού της κινητικότητας και μέσω προσλήωεων Μόνιμου Προσωπικού βάσει των κριτηρίων εντοπιότητας.

Ο κ. Χειμάρας αναφέρει μεταξύ άλλων: 

“Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η σημαντική έλλειψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστοί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Φθιώτιδας.

Είναι γνωστή ταυτόχρονα, η ύπαρξη σοβαρών και καταρτισμένων επιστημόνων με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό θα εργάζονταν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Θα πρέπει, εκτός από τις έκτακτες προσλήψεις, να δρομολογηθεί η κάλυψη των αναγκών με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Είμαι σίγουρος πως η μοριοδότηση κριτηρίων εντοπιότητας, θα προσελκύσει πολλούς και καταρτισμένους επιστήμονες να εργαστούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Φθιώτιδα”.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%