Νέα

Τέμπη: Θα φέρουν δικαίωση οι 1.350.000 υπογραφές; – Tι δηλώνει ο συνταγματολόγος Λάμπρος Μπαμπαλιούτας (video)

today19/03/2024 13

Φόντο
share close

Συγκλονιστική για μία ακόμη φορά χθες η Μαρία Καρυστιανού στο ευρωκοινοβούλιο όπου κατέθεσε το ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει ήδη 1.350.000 υπογραφές, πολιτών που ζητούν δικαίωση για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη.

Όσο για το αντίκρισμα που θα έχουν εν τέλει οι υπογραφές, ο συνταγματολόγος Λάμπρος Μπαμπαλιούτας, επισημαίνει πως είναι ένα δυνατό μέσο πίεσης ώστε η υπόθεση των Τεμπών να ξεπεράσει τα όρια της ελληνικής επικράτειας και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς της ευρωπαικής ένωσης, για έρευνες εις βάθος προκειμένου να αναζητηθούν οι πραγματικές ευθύνες.

“Σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος ακόμη και εάν υπήρχαν ποινικά κολάσιμες πράξεις πολιτικών προσώπων, αυτές έχουν ήδη παραγραφεί. Όμως θα έπρεπε κάποτε το πολιτικό σύστημα να έρθει με θάρρος και να πει “Αν έχω κάνει κάτι, είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης, καλέστε με, δικάστε με, αθωώστε με ή καταδικάστε με”

Όμως δυστυχώς ούτε το παρόν πολιτικό προσωπικό δείχνει πρόθυμο για κάτι τέτοιο, όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά στη χώρα μας…” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μπαμπαλιούτας.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%