Χωρίς κατηγορία

Τέμπη: Νέο Συλλαλητήριο σήμερα στην Πλατεία Πάρκου στις 12:00

today16/03/2023 55

Φόντο
share close

Την Πέμπτη – ημέρα πανελλαδικής/πανεργατικής απεργίας νεκρώνει όλη η Ελλάδα!
Το ίδιο θα νεκρώσει και η Λαμία.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ – Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ – ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Κλιμακώνουμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας, ώστε την Πέμπτη 16/3 και ώρα 12:00, η Πλ. Πάρκου να μην είναι αρκετή για να μας χωρέσει!

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών μας Συλλόγων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, για την οργάνωση και προετοιμασία του συλλαλητηρίου/μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης της Πέμπτης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ:

// Όλους τους μαθητές απο όλα τα σχολεία της Λαμίας να πάρουν αποφάσεις μέσα απο τα 15μελή και τα μαθητικά τους συμβούλια, ώστε να πάρουν μαχητικά ξανά “παρουσία” οργανώνοντας τη συμμετοχή τους μαζί μας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης! ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ! ΜΑΘΗΤΕΣ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

// Όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους – τους καθηγητές μας και κατοίκους της πόλης να είναι δίπλα μας στην Πλ. Πάρκου την Πέμπτη! ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαμίας!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Αναλυτικά η απόφαση συμμετοχής :

Η οργή μας έγινε αγώνας! Κάναμε ξεκάθαρο ότι η νέα γενιά δε τους συγχωρεί!

Οι συγκλονιστικές συγκεντρώσεις με την τεράστια συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που κυριολεκτικά βούλιαξαν τους δρόμους της χώρας ,είναι η απόδειξη ότι «το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!». Χιλιάδες φοιτητές, μέσα από τις κινητοποιήσεις και τις Γενικές μας Συνελεύσεις δείξαμε την τεράστια δύναμη του οργανωμένου αγώνα!

Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρία! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους!

Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως αποδεικνύει ότι δεν ήταν «η κακιά στιγμή» ούτε  «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Επιτέλους τώρα θα ακουστεί όλη η αλήθεια! Η κατάσταση στο σιδηρόδρομο είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα που μετράει ως κόστος την ασφάλεια και τη ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη των εταιριών! Έτσι αντιμετωπίζουν κράτος και εταιρία από κοινού την ασφάλεια των επιβατών: ως κόστος και εμπόδιο για τα κέρδη τους!

Έτσι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ προώθησαν σειρά από αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδιαμόρφωσαν τη σημερινή εγκληματική κατάσταση. Την «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση των μεταφορών, την ιδιωτικοποίηση, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας γιατί κοστίζουν. Κυριολεκτικά: Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα. Γιατί, όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Είναι η ίδια πολιτική που θεωρεί τις σπουδές και τη ζωή μας κόστος, που παίζει καθημερινά την ασφάλεια μας «στα ζάρια». Θεωρούν κόστος τη στέγαση, τη σίτιση, την αναβάθμιση των υποδομών στα Πανεπιστήμια φτάνοντας στο σημείο φοιτητές να πέφτουν από τα παράθυρα γιατί δεν έχουν αίθουσες, σχολές να πλημμυρίζουν, φοιτητές να παρατούν τις σπουδές τους από οικονομικό αδιέξοδο. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει την προσπάθεια μας να σπουδάσουμε, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την λειτουργία των πανεπιστημίων ως επιχείρηση, την κατηγοριοποίηση των τμημάτων, που χτυπά τα πτυχία μας.

Τώρα είναι ώρα αγώνα! Τώρα δεν γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας. Τώρα μιλάει ο λαός και η νεολαία! Τώρα θα τους πιέσουμε ασφυκτικά για το δίκιο μας! Με οργάνωση και αγώνα θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα! Με οργάνωση και αγώνα θα παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα!

Στηρίζουμε τους εργαζομένους στους σιδηρόδρομους και διεκδικούμε:

Ø  Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες των Μέσων Σταθερής & Μη τροχιάς.
Ø  Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης εργασιών.
Ø  Τεχνικός ασφαλείας & γιατρός εργασίας σε κάθε σιδηροδρομικό συγκρότημα & σταθμό.
Ø  Ολοκλήρωση των έργων υποδομής, τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, όλων των μέσων ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.
Ø  Συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού & της σιδηροδρομικής γραμμής.

Διεκδικούμε συνολικά:

Ø  Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές χωρίς τη λογική κόστους – οφέλους! Δωρεάν μέσα μεταφοράς για όλους τους φοιτητές.
Ø  Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας ενάντια στην πολιτική που κάνει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις.
>Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, για τη φοιτητική μέριμνα.
>Όχι στο χτύπημα των μορφωτικών μας δικαιωμάτων. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.Η οργή μας έγινε αγώνας! Κάναμε ξεκάθαρο ότι η νέα γενιά δε τους συγχωρεί!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3, 12:00, ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%