Νέα

Τα υδροπλάνα “πιάνουν” Φθιώτιδα: Θα προλάβουν την φετινή τουριστική περίοδο

today06/06/2024 7

Φόντο
share close

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς προχωρά σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes για την αδειοδότηση και δημιουργία σταθμών υδροπλάνων σε 5 λιμάνια του νομού και συγκεκριμένα σε Αρκίτσα, Ράχες, Γλύφα, Θεολόγο και Λάρυμνα.

Τα υδάτινα πεδία της Φθιώτιδας σε Αρκίτσα, Ράχες, Γλύφα, Θεολόγο και Λάρυμνα ανοίγουν το δρόμο για άμεση διασύνδεση της Φθιώτιδας με τα υδατοδρόμια της Εύβοιας σε Αιδηψό, Αλιβέρι, Κάρυστο, Κύμη, Χαλκίδα και τις υποδομές υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων σε Σκόπελο, Αλόννησο και Σκύρο.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των υδάτινων πεδίων, έρχονται και τα υδατοδρόμια σε Άγιο Κωνσταντίνο και Στυλίδα να διευκολύνουν τη μεταφορική διασύνδεση της Φθιώτιδας.

Αισιόδοξος ότι αυτή την φορά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και θα υπάρχουν σύντομα θετικά αποτελέσματα, δήλωσε στον Lamia Polis 87,7 ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Γιάννης Πρεμέτης, σημειώνοντας ότι έχουν κατατεθεί οι φάκελοι και θα ξεκινήσει η διαδικασία χωροθέτησης.

Σύμφωνα με τον κ. Πρεμέτη τα υδροπλάνα θα προλάβουν την φετινή τουριστική περίοδο και εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το κενό των δρομολογίων από το λιμάνι του Αγίου κωνσταντίνου.

Όπως πρόσθεσε, τα υδατοδρόμια θα έχουν και σταθμούς, ενώ τα υδάτινα πεδία δεν χρειάζεται και θα γίνεται μόνο αποβίβαση και μεταβίβαση ταξιδιωτών.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%