Νέα

Συνέντευξη – Πέτρος Μπελέρης : ” “Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια – δεν το βάζουμε κάτω”

today08/07/2024 5

Φόντο
share close

Εντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη από τη θέση του δημάρχου Χειμάρρας έπειτα από απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας.

Ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του ευρωβουλευτή -πλέον- με τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε μιλώντας στον Πάνο Κατσώνη και τον Lamia Polis 87.7 τόνισε: «Δυστυχώς είχαμε τους τίτλους τέλους μιας προδιαγεγραμμένης υπόθεσης. Έδωσαν στον πατέρα μου άδεια για να τον καθαιρέσουν από κάτι που δεν του έδωσαν ποτέ, ενώ δεν του έδωσαν άδεια για να ορκιστεί! Ο στόχος ήταν να μην ορκιστεί ποτέ. Λειτούργησαν με δυο μέτρα και δυο σταθμά για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Ήταν κάτι το οποίο αναμέναμε. Δεν το βάζουμε κάτω. Ο λαός της Χειμάρρας δεν το βάζει κάτω…», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι στις 4 Αυγούστου θα γίνουν νέες εκλογές στη Χειμάρρα, όπως ορίστηκε, οπότε «ούτε το δικαίωμα της έφεσης δεν έχει νόημα».

Όσο για το αν θα αναλάβει κανονικά τα καθήκοντα του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο  ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε: “… θα αναλάβει κανονικά τα καθήκοντα του και αυτό είναι μια ευκαιρία να αναδειχτούν αυτά τα θέματα  σε ευρωπαικό επίπεδο. Ο κόσμος έχει σταθεί στο πλευρό μας. Φυσικά και έχει καταδικάσει όλους αυτούς που έχασαν και έχουν αναλάβει  τον δήμο. Ο κόσμος δεν έχει πτοηθεί.  Είμαστε έτοιμοι  για όλα τα σενάρια ακόμη και αν γίνουν πρόωρες εκλογές να μην σκύψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας”. 

Σχετικά με την απελευθέρωση του: “… το αίτημα που δικαιούμαστε είναι τα 2/3 της ποινής. Δηλαδή ένας άνθρωπος που έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του έχει το δικαίωμα της αποφυλάκισης. Εμείς έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να προσφύγουμε και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο”. 

Αναφορικά με την  απογραφή των ομογενών στην γείτονα χώρα και τις καταγγελίες που υπάρχουν τόνισε:  “… είναι μια συνέχεια. Όταν έχει παραβιαστεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι η βούληση του λαού για 1.5 χρόνο  τώρα, αυτή η πραξικοπηματική σύλληψη και συμπεριφορά δεν θα μπορούσε να γίνει μια απογραφή επί ίσοις όροις. Τα αιτήματα που έχουν   γίνει είναι σοβαρά και φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτή η απογραφή.”

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%