Νέα

Συνέντευξη – Π. Παπαϊωάννου: “Θα λέω αλήθειες – γινόταν πάρτι λαμογιάς” – τι είπε για παραβατικούς, έργα και… Αντζούν!

today16/05/2024 38

Φόντο
share close

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα που απασχολούν τον δήμο Λαμιέων. “Είχα πει και προεκλογικά, το έχω επαναλάβει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το επαναλαμβάνω και τώρα και το εννοώ. Θα σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ του δημότη. Ο κόσμος περνάει δύσκολα. Ακόμη και 10 ευρώ να πληρώνει δημοτικά τέλη, είναι χρήματα που τα στερεί από τα παιδιά του. Οφείλουμε να τα σεβαστούμε” είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: “…κάποιοι εκμεταλλεύονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να στήσουν τα “μαγαζιά” τους. Και ακόμη δεν λένε να παρατήσουν τις καρέκλες. Λες και τις έχουν δέσει με συρματόσχοινο, μπορεί να τις παίρνουν και το βράδυ μαζί στον ύπνο τους”.

Όσο για την παραβατικότητα στην Πλατεία Πάρκου σημείωσε: “Κάθε μέρα σκεφτόμαστε να βρούμε τρόπο τι θα γίνει με τους Ρομά. Υπάρχουν 2 σκέψεις. Αυτούς που δεν ενοχλούν θα τους εντάξουμε. Να δούμε και τι θα γίνει με την Καμηλόβρυση και την κοινότητα της Ανθήλης. Στην παραβατικότητα να τιμωρούνται. Να πληρώνουν τα πρόστιμα. Θα το πάω μέχρι τέρμα. Προσπαθώ να προκαλέσω μια σειρά από επαφές με τους αρμόδιους φορείς για να βρούμε λύσεις και θα τις βρούμε…”.

Επίσης μίλησε και για τον ΠΑΣ Λαμία αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο πασίγνωστος Τούρκος επιχειρηματίας Αντζούν Ιλιτζάλι ενδιαφέρθηκε για την αγορά του συλλόγου όπως και ένας Ελληνοαμερικάνος.

“Όποιος τολμήσει, θα φάει πόρτα…”

“Κάποιοι εκμεταλλεύονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να στήσουν τα “μαγαζιά” τους. Και ακόμη δεν λένε να παρατήσουν τις καρέκλες. Λες και τις έχουν δέσει με συρματόσχοινο, μπορεί να τις παίρνουν και το βράδυ μαζί στον ύπνο τους. Τη μία καρέκλα πιάνουν, την άλλη αφήνουν. Προσωπικά, δεν τολμούν να με πλησιάσουν παρά μόνο πλαγίως και μέσω τρίτων. Αλλά αν έρθουν σε μένα για να κάνουν την “δουλειά” τους, δεν τους παίρνει. Θα φάνε πόρτα…”

“Το εννοώ ότι θα σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ του δημότη…”

“Είχα πει και προεκλογικά, το έχω επαναλάβει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το επαναλαμβάνω και τώρα και το εννοώ. Θα σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ του δημότη. Ο κόσμος περνάει δύσκολα. Ακόμη και 10 ευρώ να πληρώνει δημοτικά τέλη, είναι χρήματα που τα στερεί από τα παιδιά του. Οφείλουμε να τα σεβαστούμε. Οφείλουμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Εγώ πρώτος θα λογοδοτώ…”

“Πάρτι λαμογιάς…”

“Διαπιστώνουμε διαρκώς ότι γίνονταν ένα πάρτι κακοδιαχείρισης και λαμογιάς. Τα λέω με το όνομα τους, έχω το σθένος να τα λέω όπως είναι, δεν φοβάμαι κανέναν και δεν προσκύνησα ποτέ κανέναν. Τελευταίο παράδειγμα, το σημερινό. Συναντήθηκα πριν λίγες ώρες στο γραφείο μου με εκπροσώπους εταιρίας που προμηθεύει και τοποθετεί όργανα για παιδικές χαρές. Διαπίστωσα λοιπόν ότι για όργανα που στον Δήμο, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή στοίχησαν 24.000 ευρώ χωρίς την τοποθέτηση, η τιμή για τα ίδια όργανα που έδωσε σήμερα η εταιρία είναι 7.000 με την τοποθέτηση. Μιλάμε για 17.000 ευρώ διαφορά. Και το χειρότερο είναι ότι τα όργανα αυτά δεν τα βρήκαμε και πουθενά…!”

Τα σπασμένα τζάμια και ποιοι θέλουν να μην αλλάξει η πόλη…

“Τώρα τελευταία, συμβαίνουν πολλές περίεργες δολιοφθορές στα σχολεία. Τελευταία περίπτωση, αυτή ενός Γυμνασίου του Δήμου όπου άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες.
Κάποιοι είναι εκπαιδευμένοι να σπάνε τζάμια…και παρμπρίζ. Κάποιοι θέλουν να δημιουργούν προβλήματα, δεν τους αρέσει που η πόλη αλλάζει. Δεν θέλουν να νοικοκυρευτεί, την θέλουν μέσα στην κατήφεια. Ελάχιστοι είναι αυτοί. Μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού. Ο κόσμος τους γνωρίζει…”

Ό,τι δεν είναι ηθικό, κόβεται!”

“Από την αρχή της θητείας μας μέχρι σήμερα έχουν γίνει 268 παρεμβάσεις για την πόλη καθώς και πολλές εκδηλώσεις. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει και καλύτερες, θα μπορούσαν να έχουν γίνει και περισσότερες.
Στην ομάδα αν κάτι δεν πήγαινε καλά μπορούσα να αλλάξω τους παίκτες ή τον προπονητή. Στον Δήμο δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει να πορευτείς με ό,τι έχεις. Υπάρχουν πάρα πολλοί που εργάζονται, συνεργάζονται, βοηθούν.
Υπάρχουν και κάποιοι που μόνιμα έχουν στο στόμα την απάντηση “Δεν γίνεται αυτό, δεν γίνεται το άλλο”. Εχουν έρθει στο Δημόσιο για να περνάνε την ώρα τους και να πηγαίνουν το απόγευμα να δουλεύουν αλλού.
Υπάρχει μηχανικός σε υπηρεσία του Δήμου που το απόγευμα πηγαίνει στο ιδιωτικό γραφείο και εκδίδει άδειες. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή…
Το έχω επισημαίνει στους Διευθυντές τους και περιμένω.
Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο, πάντως δεν είναι ηθικό. Όλα αυτά με τον Πανουργιά έχουν τελειώσει…”

“Οι παλιές αμαρτίες η ΠΕΛ και το Κολυμβητήριο…”

“Είμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και το Υπουργείο για το Κολυμβητήριο. Εάν βρούμε τα χρήματα, το καλοκαίρι του 2025 θα έχει παραδοθεί. Με την Έκθεση υπάρχουν παλιές αμαρτίες. Θέματα ιδιοκτησίας. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν θέλουμε να πληγωθεί ο Δήμος.”

Ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, ο Αντζούν και οι…σκέψεις

“Ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ είχε μία πετυχημένη πορεία. Έπαιξε ρόλο το μπάτζετ, ο προπονητής. Ήταν μία καλή χρονιά. Υπήρξε ενδιαφέρον και από τον Αντζούν Ιλιτζαλί για την απόκτηση του συλλόγου και από έναν Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία. Το ΔΑΚ όμως δεν βοηθάει. Υπάρχουν σκέψεις.”

***Στην κορυφή της σελίδας δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%