Νέα

Συνάντηση συνεργασίας της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ελένης Μπενιάτα με το Δήμο Λαμιέων

today21/02/2024 22

Φόντο
share close

Μία εφ’ όλης της ύλης συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαμίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Περιφερειακή Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαμιέων κ. Ζωβοΐλη Αναστασία, η ειδική σύμβουλος κ. Ελένη Μακρή, οι Αντιδήμαρχοι: Σχεδιασμού – Οργάνωσης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Ποντίκας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Παρχαρίδης,   Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων  κ. Ειρήνη Σόλια και εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση συζητήθηκαν:

  • Θέματα σχολικής στέγης για τις σχολικές μονάδες του Δήμου και συγκεκριμένα: η ανέγερση ενός πολυδύναμου Νηπιαγωγείου, η προτεραιοποίηση έργων επισκευής και η δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων σχολικών κτηρίων
  • Ο συντονισμός ενεργειών για τη λειτουργία του υπό σύσταση Κέντρου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στο υπάρχον κτήριο του Γυμνασίου – ΓΕΛ Υπάτης.
  • Ενημέρωση για την επικείμενη λειτουργία των 4ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕΛ Λαμίας ως Πειραματικά από το σχολικό έτος 2024-25 και εφεξής, σύμφωνα με τον ορισμό τους από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Η δυνατότητα συνεργασίας για τη λειτουργία Σχολής Γονέων.
  • Ενημέρωση για την πορεία διοργάνωσης του 20ου Συνεδρίου Φυσικών Επιστημών που θα διεξαχθεί στη Λαμία, στις 8-10 Μαρτίου.

Η συζήτηση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική θέτοντας τις βάσεις για μία αγαστή συνεργασία, με τις εκπαιδευτικές ανάγκες σε προτεραιότητα για την εξασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Λαμιέων.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%