Νέα

Συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού από τους αγρότες της Λαμίας (video)

today28/01/2024 8

Φόντο
share close

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης, όπου έχουν στήσει το μπλόκο τους, προχώρησαν την Κυριακή, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λαμίας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Παρά την αρνητική στάση της αστυνομίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι, μπήκαν με τα πόδια και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων για αρκετά λεπτά.

Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης ο Χρήστος Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό των αγροτών. Τόνισε επίσης ότι ο αγώνας των αγροτών αφορά ολόκληρο το λαό, ενώ απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του μπλόκου και μαζικής στήριξης των επόμενων κινητοποιήσεων που θα αποφασίσει το μπλόκο.

Στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων από τα χωριά του κάμπου τους Σπερχειού που παραμένουν με παρατεταγμένα δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα δίπλα από την εθνική οδό, βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής, δηλώνοντας τη στήριξή τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ Παναγιώτη Πολίτη, εκφράζοντας τη στήριξη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις κινητοποιήσεις των αγροτών και την ανάγκη κοινού αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.

Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, αντιπροσωπεία φοιτητών από τις σχολές της Λαμίας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εκπρόσωποι σωματείων και συνταξιουχικών οργανώσεων.

με πληροφορίες φωτό, βίντεο: 902.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%