Νέα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τους συνταξιούχους στη Λαμία

today09/11/2023 68

Φόντο
share close

«Αυξήσεις στις συντάξεις» απαίτησαν οι συνταξιούχοι της Φθιώτιδας με δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στη Λαμία, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού για το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 24 του Νοέμβρη στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση των συνταξιούχων της Φθιώτιδας παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η Σούλα Ακζιώτη, αν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Μάκης Γκούβας, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Τάσος Κλάδης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους των σωματείων της Φθιώτιδας απεύθυναν ο Κώστας Γράβαλος από το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Θανάσης Ντίνος από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Γιάννης Πάτρας από το Σωματείο Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας.

Οι ομιλητές περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο τις όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι για να επιβιώσουν με τις πενιχρές συντάξεις που λαμβάνουν, ενώ το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς. Τόνισαν ότι τα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και για πραγματικά μέτρα ανακούφισης από την εκτίναξη της ακρίβειας σε ενέργεια, θέρμανση και είδη πρώτης ανάγκης αποτελούν ζήτημα επιβίωσης για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, ενώ απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Νοέμβρη.

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων της Φθιώτιδας συμμετείχε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Μετά τις ομιλίες έγινε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%