Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη έξω από τον ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

today27/02/2024 26

Φόντο
share close

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης (27.2) φοιτητές και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην πόλη της Λαμίας στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών.

Σε έντονα συγκινησιακό αλλά και φορτισμένο κλίμα όσοι παραβρέθηκαν σχημάτισαν με κεράκια την λέξη “Τέμπη” στο σημείο ενώ έγραψαν με κόκκινο σπρέι “…28.2.2023 – 28.2.24, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ” ζητώντας δικαίωση για όσους έφυγαν την αποφράδα εκείνη νύχτα τόσο μα τόσο άδικα.

Συν τις άλλοις φοιτητές και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί εναπόθεσαν λουλούδια για τις 57 ψυχές που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία του θανάτου και έφυγαν την μοιραία εκείνη νύχτα.

“…ένα χρόνο πριν στο σημείο των Τεμπών βγήκαν καρβουνιασμένες ψυχές συναδέλφων μας που πάλευαν μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο. Στεκόμαστε με σεβασμό σε όλες αυτές τις ψυχές που χάθηκαν. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που πενθούν” τόνισε ο εκπρόσωπος των φοιτητών Νάσο Σάλτα και συνέχισε: “…τα δάκρυα έγιναν οργή και η οργή αγώνας. Δώσαμε υπόσχεση πως θα πάρουμε εκδίκηση πως δεν θα αφήσουμε το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί, να συγκαλυφθεί. Αυτή την υπόσχεση σήμερα την κάνουμε πράξη και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε”

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν ένα μικρό κορίτσι είπε το συγκλονιστικό ποίημα του Ρίτσου “Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους. Tριγυρίζουν εκεί. Mπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τους, την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαϊ κι ακούει το νερό να κοχλάζει, σαν να σπουδάζει τον ατμό και τον χρόνο… Πάντα εκεί. Και το σπίτι παίρνει ένα άλλο στένεμα και πλάτεμα, σάμπως να πιάνει σιγανή βροχή καταμεσής καλοκαιριού στα ερημικά χωράφια… Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι κι έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο που ο πόνος κάτω απ΄τα πλευρά μας δεν είναι πια απ΄τη στέρηση, μα από την αύξηση… Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους, είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι…“

To πρωί της Τετάρτης (28.2.2024) φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι και απλοί πολίτες της Λαμίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πάρκου στις 11.30 π.μ ενώ μισή ώρα αργότερα διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί και στην Αταλάντη.

Δείτε εικόνες:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%