Νέα

Σύγχρονο “Κωσταλέξι” για 13χρονη – Σοκ από τα ευρήματα έρευνας

today09/12/2022 57

Φόντο
share close

Ενα ανθρώπινο δράμα, από αυτά που «σπάνε» καρδιές και παραπέμπουν σε σύγχρονο «Κωσταλέξι», αποκάλυψε πίσω από τις πόρτες ενός σπιτιού – τρώγλη, η έρευνα που έκαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου και του νοσοκομείου, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Βόλου.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία ενός 13χρονου κοριτσιού ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του, έναν 40χρονο ελαιοχρωματιστή, ο οποίος έχει τα έξι τελευταία χρόνια την επιμέλεια της 13χρονης και του 15χρονου αδερφού της.

Η 13χρονη με εντολή εισαγγελέα προσωρινά έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, μέχρι να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει υποστεί ξυλοδαρμό. Παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να φιλοξενηθεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Η Εισαγγελία έχει έρθει σε επικοινωνία με την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου και την κοινωνική λειτουργό και τον πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Βόλου και το ανήλικο κορίτσι θα μεταφερθεί τις επόμενες μέρες στο ίδρυμα. Η εισαγγελική διαταγή θα δίνει εντολή να φιλοξενηθεί για τουλάχιστον 90 ημέρες, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί φέρεται να έχει υποστεί σωματική κακοποίηση, σε προγενέστερο χρόνο. Στο κορμάκι του υπάρχουν «σημάδια» που παραπέμπουν σε ξυλοδαρμό. Οι αρχές θα διερευνήσουν πότε και υπό ποιες συνθήκες. Ωστόσο, με αφορμή αυτή την καταγγελία η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε να γίνει κοινωνική έρευνα.

Να διερευνηθεί πως ζούσε το παιδί, ποιες είναι οι σχέσεις με τον πατέρα του και τον αδερφό του. Τα όσα αποκαλύφτηκαν προκαλούν φρίκη.

Διαμονή σε σπίτι τρώγλη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι υπηρεσίες διαπίστωσαν πως στο σπίτι που διαμένει ο 40χρονος πατέρας με τα δύο παιδιά παραπέμπει σε «Κωσταλέξι». Γεμάτο μούχλα και υγρασία, με τα σκουπίδια να φράζουν τις πόρτες και τις γάτες να «συμβιώνουν» μαζί με τα παιδιά και τον πατέρα τους, σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει σε υγειονομική «βόμβα».

Ο 15χρονος γιος φέρεται να διέκοψε το σχολείο και να έχει ακολουθήσει τον πατέρα του στην οικοδομή. Η 13χρονη έχει πολλές απουσίες στο σχολείο, το οποίο παρακολουθεί πλέον σπάνια. Τα παραπάνω στοιχεία σήμαναν συναγερμό. Οι υπηρεσίες συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα. «Το παιδί δεν μπορεί να παραμείνει επ’ άπειρον στο νοσοκομείο Βόλου. Πρέπει να υπάρξει ένα πιο ζεστό περιβάλλον χρονιάρες μέρες», επισημάνθηκε.

Ο ρόλος της μητέρας

Η μητέρα της 13χρονης τα τελευταία χρόνια διαμένει στην Αθήνα μαζί με τον σύντροφό της. Μετά από τρία χρόνια επικοινώνησε με την κόρη της, μόλις πριν λίγες μέρες, μέσω instagram και ζήτησε να τη δει, γιατί είχε έρθει στον Βόλο. Λίγα 24ωρα μετά ακολούθησε η καταγγελία σε βάρος του πατέρα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών η μητέρα έχει καταδικαστεί παλαιότερα, για συνέργεια σε ασέλγεια σε βάρος της 13χρονης (τότε ήταν 7 χρόνων) από τον σύντροφο της μητέρας της.
Αυτές οι αποκαλύψεις είναι σε γνώση και της Εισαγγελίας Βόλου, που αναμένεται να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία για τον πρώην σύντροφο της μητέρας της 13χρονης, καθώς η μητέρα φέρεται να διεκδικεί να πάρει ξανά την επιμέλεια των παιδιών.

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου, μαζί με δικηγόρο από την Αθήνα, για να δει την κόρη της και «απειλούσε Θεούς και δαίμονες» να πάρει το παιδί, μολονότι η επιμέλεια έχει δοθεί στον πατέρα.

Δικαστικές πηγές που ασχολούνται επισταμένα με την υπόθεση έλεγαν ότι «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, στην οποία προέχει η προστασία της 13χρονης σε όλα τα επίπεδα» και παρέπεμπαν στα αποτελέσματα που θα βγάλει η ολοκλήρωση της έρευνας και τα οποία θεωρείται βέβαιο πως θα δρομολογήσουν επιπλέον μέτρα δικαστικής και κοινωνικής μέριμνας.

volosday.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%