Νέα

Στις 15:00 – Ημερίδα παρουσίασης του ερευνητικού έργου “ΕΝΟΡΑΣΗ-Ευφυές Οπτικοακουστικό Σύστημα Ενίσχυσης της Εμπειρίας και της Προσβασιμότητας στον Πολιτισμό ”

today12/01/2023 14

Φόντο
share close

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, στις 15:00, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παπασιοπούλου     2-4, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα με τίτλο «Ένα Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υπηρεσία του Ανθρώπου και του Πολιτισμού» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει την παρουσίαση του ερευνητικού έργου με τίτλο «ΕΝΟΡΑΣΗ-Ευφυές Οπτικοακουστικό Σύστημα Ενίσχυσης της Εμπειρίας και της Προσβασιμότητας στον Πολιτισμό», καθώς και των στόχων, των επιτευγμάτων και της αναμενόμενης απήχησής του, και τέλος του ολοκληρωμένου Συστήματος “ΕΝΟΡΑΣΗ”, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου.

Στο συνεργατικό σχήμα συμμετέχει το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εταιρεία Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων Intracom S.A. Telecom Solutions  και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Ημερίδα Poster A3

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου φορετού συστήματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων μειωμένης όρασης και τυφλών, να προσπελαύνουν και να περιηγούνται σε ανοικτά περιβάλλοντα υψηλής πολιτισμικής και τουριστικής αξίας και να βιώνουν με μοναδικό τρόπο αυτή την εμπειρία τους. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει τη θέση του χρήστη σε μια περιοχή ενδιαφέροντος, το περιβάλλον του, τα αντικείμενα πολιτισμικού / τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής, εμπόδια ή κινδύνους γύρω του, και του παρέχει οδηγίες όχι μόνο για περιήγηση, αλλά και για την εξατομικευμένη ξενάγησή του στην περιοχή αυτή. Το προτεινόμενο σύστημα ολοκληρώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, υπολογιστικής όρασης και φωνητικής αλληλεπίδραση σε περιβάλλον επεξεργασίας και διαμοιρασμού της πληροφορίας μέσω υπολογιστικού νέφους.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης “ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) και από κοινοτικούς πόρους (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) (κωδ. Έργου . Τ1ΕΔΚ-02070).

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή (δια ζώσης και παράλληλη μετάδοση livestreaming). Για τη διαδικτυακή συμμετοχή στην Ημερίδα μέσω Microsoft Teams, ακολουθείτε το παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Για την αναλυτική παρουσίαση του έργου ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

http://www.enorasi-project.com/

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Καιρός: Η πρώτη πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο - Μπουφάν να πάρετε γιατί θα έχει κρύο!

Νέα

Καιρός: Η πρώτη πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο – Μπουφάν να πάρετε γιατί θα έχει κρύο!

Ο χειμώνας ενδέχεται να επιστρέψει στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα, καθώς ψυχρότερες μάζες αέρα μπορεί να ρίξουν περαιτέρω τη θερμοκρασία, σύμφωνα με εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδέχεται να μετατοπιστούν πιο ανατολικά και μετά τις 21-22 Ιανουαρίου και λίγο πιο ανατολικά. Δεν φαίνεται ότι θα έρθει κάποια ιδιαίτερη παγωνιά, αλλά ίσως αυτές οι ψυχρότερες μάζες να ρίξουν περαιτέρω τον υδράργυρο και να μας θυμίσουν ότι βρισκόμαστε στην […]

today12/01/2023 12

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%