Νέα

Στη Λαμία τα Special Olympic Hellas!

today12/12/2022 72

Φόντο
share close

Στη Λαμία θα βρίσκονται τα Special Olympics Hellas, στο διάστημα 15  και 16 Δεκεμβρίου, για την έναρξη του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Λαμίας, που θα παρέχει εντελώς δωρεάν στα άτομα με νοητική αναπηρία της περιοχής, ευκαιρίες προπόνησης στα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής και του στίβου και δυνατότητες συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα Special Olympics Hellas ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν έναν αθλητικό, εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος στηρίζεται στον εθελοντισμό. Προσφέρουν δυνατότητες προπόνησης σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα (22 θερινά και 4 χειμερινά). Μέσω της προπόνησης και της συμμετοχής τους σε αγώνες, οι αθλητές αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά και συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και κοινωνικής ένταξης. Στη διάρκεια της διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα για άτομα με νοητική αναπηρία.

Οι αθλητές των Special Olympics συμμετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις με σκοπό τη συμμετοχή τους στους ετήσιους τοπικούς και περιφερειακούς και κάθε δύο χρόνια στους Πανελλήνιους Αγώνες. Μέχρι σήμερα, οι Έλληνες αθλητές που κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος σε αγώνες, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ξεπερνούν τους 14.000.

Η δράση των Special Olympics Hellas στηρίζεται σε αφοσιωμένους εθελοντές – προπονητές, οι οποίοι είναι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολυετή εμπειρία ή/και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, πιστοποιημένοι από τη Διεθνή Επιτροπή των Special Olympics.

Παράλληλα, υλοποιούνται εξειδικευμένα εκπαιδευτικά και αθλητικά προγράμματα, που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Τα Προγράμματα Μεικτών Ομάδων (Unified Sports), Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. (Play Unified. Learn Unified.), Αναπτυξιακό, Νεαροί Αθλητές (Young Athletes), Υγιείς Αθλητές (Healthy Athletes), Αθλητές με κινητική και νοητική αναπηρία – MATP (Motor Activity Training Program), Νεαροί Ηγέτες (Youth Leaders) και το Πρόγραμμα Εθελοντισμού έχουν ως κύριο μέλημα την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στα άτομα με νοητική  αναπηρία και την ανάδειξη του εθελοντικού κινήματος στη χώρα μας.

Σε αναγνώριση της πολύχρονης δράσης των Special Olympics Hellas, έχουν απονεμηθεί στο Σωματείο βραβεία και διακρίσεις από την Ακαδημία Αθηνών, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλες Μητροπόλεις, τον Δήμο Αθηναίων και τους περισσότερους Δήμους της χώρας, καθώς και πλήθους άλλων Ελληνικών και Διεθνών Οργανισμών για το “κοινωνικά επωφελέστατο και ηθικά εξαίρετο έργο του”.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%