Νέα

Στερεά Ελλάδα: Θρήνος στους οικισμούς ρομά – Ετοιμάζουν διαδηλώσεις – Σε επιφυλακή η Αστυνομία

today13/12/2022 106

Φόντο
share close

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε η Ελληνική Αστυνομία, για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας, μετά το θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες αστυνομικού.

Την ίδια ώρα, πένθος και βαρύ κλίμα επικρατεί στους οικισμούς ρομά που πιθανόν να πυροδοτήσουν επεισόδια. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος των ρομά στην Στερεά Ελλάδα Βαλάντης Χαλιλόπουλος κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν η αποφυγή έντασης στην περιοχή μας.

“Στη Λαμία θα πραγματοποιήσουμε μία ειρηνική διαδήλωση και μπορώ να εγγυηθώ ότι θα γίνει σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα. Δεν θέλουμε να χάσουμε το δίκιο μας” δηλώνει στον LamiaPolis ο Βαλάντης Χαλιλόπουλος, συμπληρώνοντας όμως πως δεν μπορεί να εγγυηθεί το ίδιο για την υπόλοιπη περιφέρεια.

“Το τι θα γίνει στη Θήβα και στο Πυρρί δεν μπορώ να το προβλέψω. Εκεί συνήθως οι αντιδράσεις είναι πιο δυναμικές. Στέλνω μήνυμα σε όλους τους ρομά να μην δημιουργήσουν επεισόδια. Μόνο κακό μας κάνουν οι εντάσεις” προσθέτει ο εκπρόσωπος τους.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από το αναλυτικό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%