Νέα

“Ψέμα ή αλήθεια , έτσι λεν’ τα παραμύθια” – “Τα Χριστούγεννα των παιδιών” σε αφήγηση της Ειρήνης Σόλια”

today23/12/2022 29

Φόντο
share close

Ο αφηγητής των Χριστουγέννων , ένας  χριστουγεννιάτικος θεσμός που καθιέρωσε το βιβλιοπωλείο Επίπεδο εδώ και χρόνια στην πόλη μας, φιλοξένησε τη φιλόλογο – γλωσσολόγο Ειρήνη Σόλια , η οποία , βάζοντας σε θέση αφηγητή τους μαθητές της, μας ταξίδεψε στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από …τα παιδιά.

Οι μικροί μας πρωταγωνιστές , η Κωνσταντίνα(Νία), η Πηνελόπη, η Αθανασία, ο Γιάννης και η Φαίη  με τις ζεστές φωνές τους ζέσταναν τις καρδιές όλων με μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού στη διαφορετικότητα και πάνω απ’ όλα καλοσύνης :μηνύματα που πέρασαν σε μικρούς και μεγάλους μέσα από την προσεκτική επιλογή παραμυθιών που έκανε η Ειρήνη Σόλια , η οποία τιτλοφόρησε τη βραδιά ως “Τα Χριστούγεννα των παιδιών”. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, Ανδρέας Παπανάγνου δήλωσε :”Τι είναι τα Χριστούγεννα; τα Χριστούγεννα είναι τα ίδια τα παιδιά!”

Την εκδήλωση συντόνισε  με γλυκά λόγια η δημοσιογράφος Σοφία Ηλιοπούλου, η οποία μίλησε για τους συντελεστές της εκδήλωσης κι έδωσε τον τόνο των Χριστουγέννων. Όπως εξήγησε η Ειρήνη Σόλια, “ σκοπός της βραδιάς “ ήταν “ να συνειδητοποιήσουν πρώτα τα παιδιά κι έπειτα εμείς οι μεγάλοι πως παρά τα όσα δυσάρεστα κι αρνητικά κοινωνικά τρωτά, στο τέλος , η εργατικότητα, η εντιμότητα και η ευγνωμοσύνη κάνουν το “καλό” να νικά! Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία,όσο δύσβατος κι αν φαντάζει…”. Μ’ αυτό το αισιόδοξο μήνυμα τέλειωσε η βραδιά, με  πολλά πολλά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκόμενους, με πολλά χαμόγελα και με τη μικρή Δεφένια, τη μικρότερη των καλεσμένων, να εύχεται “Καλά Χριστούγεννα”

“Ψέμα ή αλήθεια…έτσι λεν’ τα παραμύθια”

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστούγεννα 2022: Πανάκριβα τα μελομακάρονα – Στα ύψη οι τιμές

Νέα

Χριστούγεννα 2022: Πανάκριβα τα μελομακάρονα – Στα ύψη οι τιμές

Χαμόγελα, αγκαλιές και συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Τα Χριστούγεννα έρχονται και από κανένα σπίτι δεν μπορεί να λείπουν τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, όπως τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Τα ακριβότερα μελομακάρονα Η κίνηση στην αγορά έχει ήδη θερμανθεί και το LIVE NEWS έκανε έρευνα αγοράς προσπαθώντας να βρει τα ακριβότερα μελομακάρονα στην Ελλάδα. Πρωταθλητής, ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Ο λόγος για το «Αριστοκρατικόν», που η τιμή ανά […]

today23/12/2022 39

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%