Νέα

“Ψέμα ή αλήθεια , έτσι λεν’ τα παραμύθια” – “Τα Χριστούγεννα των παιδιών” σε αφήγηση της Ειρήνης Σόλια”

today23/12/2022 125

Φόντο
share close

Ο αφηγητής των Χριστουγέννων , ένας  χριστουγεννιάτικος θεσμός που καθιέρωσε το βιβλιοπωλείο Επίπεδο εδώ και χρόνια στην πόλη μας, φιλοξένησε τη φιλόλογο – γλωσσολόγο Ειρήνη Σόλια , η οποία , βάζοντας σε θέση αφηγητή τους μαθητές της, μας ταξίδεψε στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από …τα παιδιά.

Οι μικροί μας πρωταγωνιστές , η Κωνσταντίνα(Νία), η Πηνελόπη, η Αθανασία, ο Γιάννης και η Φαίη  με τις ζεστές φωνές τους ζέσταναν τις καρδιές όλων με μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού στη διαφορετικότητα και πάνω απ’ όλα καλοσύνης :μηνύματα που πέρασαν σε μικρούς και μεγάλους μέσα από την προσεκτική επιλογή παραμυθιών που έκανε η Ειρήνη Σόλια , η οποία τιτλοφόρησε τη βραδιά ως “Τα Χριστούγεννα των παιδιών”. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, Ανδρέας Παπανάγνου δήλωσε :”Τι είναι τα Χριστούγεννα; τα Χριστούγεννα είναι τα ίδια τα παιδιά!”

Την εκδήλωση συντόνισε  με γλυκά λόγια η δημοσιογράφος Σοφία Ηλιοπούλου, η οποία μίλησε για τους συντελεστές της εκδήλωσης κι έδωσε τον τόνο των Χριστουγέννων. Όπως εξήγησε η Ειρήνη Σόλια, “ σκοπός της βραδιάς “ ήταν “ να συνειδητοποιήσουν πρώτα τα παιδιά κι έπειτα εμείς οι μεγάλοι πως παρά τα όσα δυσάρεστα κι αρνητικά κοινωνικά τρωτά, στο τέλος , η εργατικότητα, η εντιμότητα και η ευγνωμοσύνη κάνουν το “καλό” να νικά! Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ευτυχία,όσο δύσβατος κι αν φαντάζει…”. Μ’ αυτό το αισιόδοξο μήνυμα τέλειωσε η βραδιά, με  πολλά πολλά χειροκροτήματα από όλους τους παρευρισκόμενους, με πολλά χαμόγελα και με τη μικρή Δεφένια, τη μικρότερη των καλεσμένων, να εύχεται “Καλά Χριστούγεννα”

“Ψέμα ή αλήθεια…έτσι λεν’ τα παραμύθια”

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%