Νέα

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ποιμαντικές δράσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών στην Λαμία

today02/01/2024 22

Φόντο
share close

Στην δύση του έτους 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών δέχθηκε πολλές εόρτιες επισκέψεις από πολλούς ιερείς, φορείς, πολίτες, τοπικούς συλλόγους και πολλά παιδιά, οι οποίοι και ευχήθηκαν στον Ποιμενάρχη τους για το νέο έτος που ανατέλλει, σκορπίζοντας μέσα από τις ευχές τους, την όμορφη παρουσία τους ελπίδα και χαρά για το νέο έτος 2024.

Το Ιερό Επισκοπείο στην πόλη της Λαμίας, το γραφείο του Σεβασμιωτάτου, αλλά και σε κάθε τόπο όπου βρέθηκε ο κ. Συμεών άκουσε κάλαντα, τραγούδια και είχε την ευκαιρία να ευχηθεί πατρικώς και εκείνος σε όλους η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία, χαρά  και ευλογία Θεού σε όλους.

Ο κ. Συμεών δέχθηκε επίσκεψη από την Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη, από τον Διοικητή και τους Αξιωματικούς του Στρατοπέδου 695 ΑΒΠ Αυλακίου, όπου οι Αξιωματικοί και τα στελέχη έδειξαν εμπράκτως την αγάπη τους, προσφέροντας τρόφιμα για τις ανάγκες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο κ. Συμεών ευλόγησε για μία ακόμη φορά και ενίσχυσε την πρωτοβουλία «Άστεγος για μία ημέρα» στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλαν στον Σεβασμιώτατο ο Γυναικείος Χορός του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση της Καθηγήτριας κ. Ευαγγελίας Γούβαλη συνοδευόμενος από την παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Μαέστρο κ. Δημήτριο Λόζο αλλά και τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης».

Τέλος, ο κ. Συμεών το τελευταίο γεύμα του χρόνου το μοιράστηκε με τα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδος, του Ορφανοτροφείου Αρρένων Λαμίας μαζί με τους εργαζομένους της Δομής,. τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Δρακάκη και μέλη του Συμβουλίου. Ο κ. Συμεών με την ευκαιρία της επισκέψεως του στο Παράρτημα της Λαμίας τόνισε για μία ακόμη φορά ότι: «η Εκκλησία θα συνεχίσει αδιάπτωτα να στηρίζει κάθε δομή και δράση, που προστατεύει το παιδί, από όποιον και αν υλοποιείται».

Απόψε το βράδυ, κατά την αλλαγή της νυκτερινής  βάρδιας, ο κ. Συμεών θα μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, προκειμένου κατά την αλλαγή του χρόνου να βρεθεί μαζί με τους νοσηλευομένους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%