Νέα

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα από τον συνδυασμό ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ “Δασικές Πυρκαγιές: Πρόληψη & Αντιμετώπιση” – Το μήνυμα του Κώστα Καραγιάννη

today05/08/2023 24

Φόντο
share close

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα από τον συνδυασμό ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ “Δασικές Πυρκαγιές: Πρόληψη & Αντιμετώπιση”

Διαβάστε παρακάτω την δήλωση του επικεφαλούς Κώστα Καραγιάννη στα Κοινωνικά Δίκτυα:

Με τις πολύτιμες γνώσεις των κύριων Νίκου Διαμαντη και Γιάννη Σταμούλη, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την υλοποίηση της σημερινής ημερίδας, ενημερωθήκαμε για ένα θέμα που συνηθίζει να μας απασχολεί το καλοκαίρι, όμως η αντιμετώπιση του πρέπει παση θυσία, να ξεκινά τον χειμώνα.

Η προστασία έναντι των δασικών πυρκαγιών περιλαμβάνει την πρόληψη , την προ καταστολή, την καταστολή και την αποκατάσταση.

Στάδια που στην ελληνική ύπαιθρο είναι εξίσου απαιτητικά και ιδιαίτερα, μιας και που στις δασικές εκτάσεις υπάρχουν, εκτός απ ο δάσος, κάθε είδους εγκαταστάσεις ανθρώπινης δραστηριότητας.

Οι Δήμοι είναι ο μοναδικός φορέας που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη όλων των σταδίων.

Γι’αυτό και η υπεύθυνη, έγκαιρη και προσεκτική κατάρτιση του ετήσιου σχεδίου διαχείρισης και κυρίως, η άψογη εκτέλεσή του, είναι καταλυτική στην αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για την στελέχωση σε προσωπικά και υλικά μέσα της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας κάθε δήμου και είναι στην ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να τα εκμεταλλευτεί και να τα αξιοποιήσει στο έπακρο και όχι «στα χαρτιά».

Για εμάς στην ομάδα «Υπεύθυνα Μαζί» η πολιτική προστασία αποτελεί πρωταρχικό  στόχο, όσο και δέσμευση ότι θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες μας για την επόμενη πενταετία.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%