Νέα

Πίσω στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας

today03/06/2024 17

Φόντο
share close

Ακυρώθηκε η αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και επιστρέφει στη φυλακή. Την απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας με βούλευμα του.

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας σχετική εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και να εκτίσει ποινή της πολυετούς κάθειρξης των 13 ετών που του έχει επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αποφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφασίσει την έξοδο του Νίκου Μιχαλολιάκου από τις φυλακές με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Ωστόσο μετά την έκδοση του βουλεύματος του δευτεροβάθμιου δικαστικού συμβουλίου (υπ´αριθμόν 24/2024), η κράτηση του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Χρυσής Αυγής, θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει κατά τον νόμο την ποινή του.

Το σκεπτικό του δευτεροβάθμιου δικαστικού συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγκειται στο γεγονός ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ.παρά την δίκη και την καταδίκη του.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%