Νέα

Πήρατε ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Αφήστε το στο γκαράζ γιατί “καίει” ρεύμα!

today05/12/2022 65

Φόντο
share close

Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα υποχρεωθούν να τα κλειδώσουν καθώς το ρεύμα δεν φτάνει για όλους στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει κυρίως στον τομέα της ενέργειας, έχει κάποιες επιπτώσεις που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν λίγους μήνες.

Μία τέτοια μας έρχεται από κάποιες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ελβετία και η Γαλλία, στις οποίες συζητείται ήδη πολύ σοβαρά η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί ρεύμα για άλλες πιο απαραίτητες χρήσεις.

To σχέδιο που μελετάται στην Ελβετία έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα αφορά την μείωση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων, απενεργοποίηση των συστημάτων θέρμανσης στα νυχτερινά κέντρα και μείωση της μέσης θερμοκρασίας στα κτίρια κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Η πρώτη φάση θα αφορά την μείωση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων

Σε ένα δεύτερο επίπεδο κλιμάκωσης του προβλήματος παροχής ενέργειας, θα περιοριστούν διάφορες ακόμα δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και ο περιορισμός στην χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Η Ελβετία, που για πολλούς θεωρείται μία χώρα που έχει λυμένα όλα τα προβλήματά της, χρησιμοποιεί την υδροηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό περίπου 60%. Όμως αυτό γίνεται κατά κύριο λόγο την άνοιξη και το καλοκαίρι που λιώνουν οι πάγοι και τα χιόνια.

220830114625 Fortisi EV IV

Τον χειμώνα όμως εισάγουν ενέργεια από την Γαλλία και την Γερμανία, κάτι που τον φετινό χειμώνα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει με τους κανονικούς ρυθμούς. Οπότε η κυβέρνηση της Ελβετίας βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα των διακοπών στην παροχή ρεύματος.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως θα γίνουν όλοι αυτοί οι περιορισμοί και ποιος θα κρίνει αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κινείται κάνει κάποια απαραίτητη μετακίνηση ή όχι.

Το θέμα πάντως έχει ανακύψει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Και ήδη προκαλεί προβληματισμό ανάμεσα στους καταναλωτές που έχουν αποφασίσει να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς βλέπουν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω έλλειψη ρεύματος αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

newsauto.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%