Νέα

Περιφέρεια Στερεάς: Στόχος ο τουρισμός εμπειρίας / Νέα προσέγγιση στην ανακάλυψη των τοπικών “θησαυρών” (video)

today29/02/2024 8

Φόντο
share close

Στόχος της Περιφέρειας Στερεάς στον τομέα του τουρισμού είναι να αναδειχθούν όλα τα είδη που μπορεί κανείς να απολαύσει στην Στερεά Ελλάδα.

“Αναδεικνύεται ιδιαιτέρως ο τουρισμός εμπειρίας, ο οποίος μπορεί να βρει προσβάσιμο έδαφος στην Στερεά η οποία είναι όλη μία εμπειρία”, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Φανή Παπαθωμά, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο τουρισμός εμπειρίας αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στον κόσμο του ταξιδιού, ξεπερνώντας την απλή επίσκεψη σε τουριστικούς προορισμούς και προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια πλήρη, συναρπαστική και προσαρμοσμένη εμπειρία. Αντί να αντιμετωπίζεται απλώς ως μια μοναδική εκδρομή, ο τουρισμός εμπειρίας αποσκοπεί στη δημιουργία συναισθηματικών συνδέσεων και αξέχαστων στιγμών για τους ταξιδιώτες.

Σε αυτήν τη νέα προσέγγιση, η επικοινωνία με τον τοπικό πολιτισμό, η συμμετοχή σε τοπικές δραστηριότητες και η ανακάλυψη μοναδικών εμπειριών αποτελούν τον πυρήνα του ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες δεν απλά επισκέπτονται έναν προορισμό, αλλά ενσωματώνονται στην τοπική κοινότητα, γνωρίζουν τους ανθρώπους και τον πολιτισμό τους, και ζουν μια πλούσια και αυθεντική εμπειρία.

Η κ.Παπαθωμά, επεσήμανε την προσπάθεια διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για την επιπλέον αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών και του Χιονοδρομικού του Παρνασσού.

Δείτε το video:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%