Νέα

“Πέρασε” η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη

today16/11/2023 93

Φόντο
share close

Υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα: «Τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», τάχθηκε η ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, μετά από ονομαστική-ηλεκτρονική ψηφοφορία, και επί 298 ψηφισάντων, 266 βουλευτές ψήφισαν «ναι», ενώ οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «όχι».

Οι δυο βουλευτές που δεν ψήφισαν καθόλου, γιατί απουσίαζαν, ήταν οι ανεξάρτητοι πλέον Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα.

Μετά από σχετική πρόταση του γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθ. Μπούρα, η οποία έγινε δεκτή ομοφώνως, η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση κατ΄ αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και των ανεξαρτήτων βουλευτών.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της εργασιών της επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότηση της επιτροπής, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια επιτροπή.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο Μάκης Βορίδης αποκάλυψε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση «717», καταλογίζοντας τους τακτικισμό.

«Δυστύχημα της δημοκρατίας» αποκάλεσε τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. «Έχει αποφασίσει τι θα γίνει και για την Εξεταστική. Είστε δυστύχημα δημοκρατίας κ. Βορίδη, έχετε και παρελθόν, δεν μας φτάνει που παρακολουθείτε τους πάντες, αποφασίζετε για τη δικαιοσύνη πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αποκαλυπτική της πρόθεσης της κυβέρνησης να μην ερευνηθεί τίποτα, την τοποθέτηση Βορίδη. Ζήτησε μάλιστα, την απόσυρση της πρότασης του ΚΚΕ, λέγοντας προς τον Περισσό «σας εκμεταλλεύονται», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%