Νέα

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Νομοθετικό Πραξικόπημα η ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις επιτροπές των Δήμων

today19/01/2023 17

Φόντο
share close

Η “Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία” χαρακτηρίζει νομοθετικό πραξικόπημα την ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις επιτροπές των Δήμων, σημειώνοντας ότι  αποδεικνύει την αντιδημοκρατική αντίληψη του συνόλου της Κυβέρνησης.

Η τροπολογία αυτή είναι σαφώς αντισυνταγματική δηλώνει και ζητά:

  1. Όλα τα Δημοκρατικά πολιτικά κόμματα να αντιδράσουν έντονα και να μην επιτρέψουν στη κυβέρνηση να παραβιάσει για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα και την απόφαση του ΣτΕ.
  2. Τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις και όλους τους Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να αντιδράσουμε και να μην νομιμοποιήσουμε τη νέα πραξικοπηματική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 
  3. Τα μέλη των δημοτικών και περιφερειακών Συμβουλίων να καταγγείλουν με ψηφίσματα τους την νομοθέτηση αυτή και να ζητήσουν να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από την απόφαση του ΣτΕ βάσει του ν.4555/2018 για την εκλογή των μελών των επιτροπών και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τα δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Νέο Μοναστήρι Δομοκού: Αναστάτωση από πυρκαγιά σε ακάλυπτο χώρο κοντά στο σχολείο

Νέα

Νέο Μοναστήρι Δομοκού: Αναστάτωση από πυρκαγιά σε ακάλυπτο χώρο κοντά στο σχολείο

Αναστάτωση στο Δομοκό από πυργκαγιά που εκδηλώθηκε σε ακάλυπτο χώρο κοντά στο σχολείο του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού.  Λόγω των δυνατών ανέμων, υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασης. Ο Αντιπύραρχος του κλιμακίου Δομοκού, Σωτήρης Σβερδίλας, τόνισε μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 πως υπάρχουν συμβάντα το τελευταίο διάστημα λόγω της ξηρασίας που επικρατεί, αλλά και λόγω της απροσεξίας των πολιτών οι οποίοι καίνε γεωργικά υπόλοιπα και αφήνουν την φωτιά χωρίς έλεγχο. Ακούστε το ηχητικό […]

today19/01/2023 9

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%