Νέα

Πανουργιάς Παπαϊωάννου στον Lamia Polis: “Δεν θα λαμβάνω το μισθό του δημάρχου – θέλω να τους υπηρετώ, όχι να με υπηρετούν οι πολίτες” (video)

today06/09/2023 41

Φόντο
share close

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Πάνο Κατσώνη και την εκπομπή στον “Ρυθμό των Αυτοδιοικητικών Εκλογών” του Lamia Polis 87.7 ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Σε μια συζήτηση όπου συμμετείχαν ενεργά και οι ακροατές του σταθμού, θέτοντας ερωτήματα, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απάντησε χωρίς περιστροφές και χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Πάνο Κατσώνη και την εκπομπή στον “Ρυθμό των Αυτοδιοικητικών Εκλογών” του Lamia Polis 87.7 ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Σε μια συζήτηση όπου συμμετείχαν ενεργά και οι ακροατές του σταθμού θέτοντας ερωτήματα ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου απάντησε χωρίς περιστροφές και χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Εξήγησε για μια ακόμη φορά τον λόγο για τον οποίο κατεβαίνει ως υποψήφιος ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι δεν έχει σκοπό να λαμβάνει τον μισθό του δημάρχου αλλά ούτε και τα προνόμια των μεταφορικών μέσων, καταθέτοντας τα συγκεκριμένα χρήματα σε ένα ταμείο του το οποίο θα ελέγχει το δημοτικό συμβούλιο και θα έχει ως σκοπό να παρέχονται τα συγκεκριμένα και άλλα χρήματα σε φοιτητές, σχολεία ή άλλες δράσεις.

…δεν μου ήρθε ένα πρωί να πάω για δήμαρχος Λαμιέων”

“…δεν μου ήρθε ένα πρωί να πάω για δήμαρχος Λαμιέων. Το λέω για μια ακόμη φορά. Αρκετοί πολίτες, απαιτούσαν από μένα, δεν ξέρω γιατί από εμένα και όχι από κάποιον άλλο, να κατέβω για δήμαρχος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα γιατί ότι αναλαμβάνω θέλω να πετυχαίνει και να πηγαίνει σωστά.

“Εμείς δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε αξιοποιήσει τίποτα, συγκριτικά με άλλους δήμους. Υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία χρηματοδοτικά τα οποία δεν έχουμε αξιοποιήσει. Επειδή τυχαίνει να είμαι της δουλειάς και βλέπω τι παίρνει η κάθε πόλη, ο κάθε δήμος. Βλέπω ότι στην Λαμία κάτι δεν πάει καλά και δεν έχουμε ή απορρόφηση ή μελέτες να πάρουμε χρήματα”.

, Πανουργιάς Παπαϊωάννου : “Δεν θα λαμβάνω το μισθό του δημάρχου – θέλω να τους υπηρετώ, όχι να με υπηρετούν οι πολίτες” – ΒΙΝΤΕΟ

Θα πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα και των δημοτών μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει να γίνεται σωστός προγραμματισμός ανέφερε μεταξύ άλλων”.

Το ποιος χρησιμοποιεί σαν φέουδο τον Δήμο Λαμιέων μπορεί να το κρίνει ο κόσμος!

Σε ότι έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις συνηποψίου του για φέουδα και τσιφλικάδες τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας και μια σχετική καταγγελία:

“Μέχρι τώρα και στην ομάδα που είμαι δεν έχω πει ποτέ ότι η ομάδα μου ανήκει. Δεν έχω δώσει δείγματα ότι η ομάδα μου ανήκει. Ούτε ότι είμαι φεουδάρχης, ούτε ότι είμαι σουλτάνος. Μέσα στον κόσμο είμαι απλός και κινούμαι ως απλός. Έχω διοικήσει πολύ περισσότερα άτομα από όσα έχει ο δήμος Λαμιέων για πολλά χρόνια. Η διοίκηση είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα αλλά και πολύ εύκολο. Αρκεί να μπορείς να καταλάβεις τι μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος και τι θέλει.

Τώρα ποιος χρησιμοποιεί τον δήμο σαν φέουδο μπορεί να το κρίνει ο κόσμος.

Ούτε να μου παρέχει οδηγό, ούτε να μου παρέχει γραμματείς. Τα έχω όλα αυτά στην ζωή μου. Μου τα έδωσε ο Θεός απλόχερα μέσα από την δουλειά μου.

, Πανουργιάς Παπαϊωάννου : “Δεν θα λαμβάνω το μισθό του δημάρχου – θέλω να τους υπηρετώ, όχι να με υπηρετούν οι πολίτες” – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν μπορεί να με παρακολουθεί χειριστής του δήμου Λαμιέων”

Αυτοί που τα λένε αυτά, έχουν φόβους μήπως χάσουν τα πλεονεκτήματα και προτερήματα την επόμενη μέρα. Ας πούμε. Είναι και λίγο καταγγελία. Δεν μπορεί εμένα να με παρακολουθεί χειριστής του δήμου και να μην είναι στο μηχάνημα του επάνω και να κάνει αντιπυρικές ζώνες.

Δεν το δέχομαι. Υπάρχει συγκεκριμένος χειριστής του δήμου που ασχολείται με το που πάει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου αντι να πάει να κόψει αντυπυρικές και να κάνει την δουλειά. Οι υπάλληλοι του δήμου δεν έχουν καμία δουλειά να εμπλέκονται στον προεκλογικό αγώνα”.

Θέλω να υπηρετήσω τους Λαμιώτες όχι να με υπηρετήσουν εκείνοι!

Ο μισθός μου σε παροχές για τον δήμο…

“Το δηλώνω σήμερα εδώ από την εκπομπή σας ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα δικά μου παιδιά αμάξια του δήμου. Ούτε τίποτα. Τα δηλώνω εγώ δεν θα χρησιμοποιώ προσωπικά αυτοκίνητα του δήμου, ούτε ακόμη ακόμη οδηγούς του δήμου γιατί όλα αυτά τα χρήματα μαζί με τον μισθό του δημάρχου, θα μαζεύονται σε ένα ταμείο και θα πηγαίνουν μέσα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε παιδιά που έχουν ανάγκη για σπουδές.

Θα πηγαίνουν σε κάποια σχολεία που έχουν έκτακτες ανάγκες, βέβαια δεν θα πηγαίνουν με το χρήμα στο χέρι. Θα πηγαίνουν σε παροχές. Εγώ δεν θέλω να γίνω δήμαρχος για να εξασφαλίσω τα παιδιά μου, ούτε την ζωή μου, ούτε τίποτα. Αν μου κάνουν οι πολίτες την τιμή θέλω να τους υπηρετήσω και όχι να υπηρετήσουν οι πολίτες εμένα…”.

Σε ερώτηση αν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί για τα συμφέροντα του δήμου σημείωσε:

“…είμαι ικανός να συγκρουστώ με τους πάντες αν λειτουργούν εις βάρος του δήμου Λαμιέων. Από εκεί και πέρα θέλω συνεργασία με τους πάντες όταν είναι προς το κοινό καλό. Εγώ δεν είμαι συγκρουσιακός. Εγώ θέλω να συνεργαστώ και με τους βουλευτές και με τους υπουργούς της περιοχής για να πάμε μπροστά. Αλλά δεν γίνεται ο κάθε υπουργός να ασχολείται τόσο πολύ με την Λαμία. Θα πρέπει να του πας κάποια σχέδια. Κάποιες μελέτες και από εκεί και πέρα να πάρουν τον δρόμο της χρηματοδότησης. Αν δεν πάμε όλοι μαζί για τον τόπο μας δεν θα είναι τα αποτελέσματα αυτά που θέλουμε”.

Η πρώτη προτεραιότητα ;

“Καταρχήν πρέπει να νοικοκυρέψεις αυτό που έχεις στα χέρια σου. Έχει κάποια μελέτη στα χέρια του ο δήμος για κάποιο έργο; Από όσο ξέρω από την προηγούμενη δημοτική αρχή . Ξέρετε ότι το ΧΥΤΑ έχει φρακάρει έχει κλείσει και είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που θα έχουμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε”

Σχετικά με τα κομματικά χρίσματα;

“Τα χρίσματα τα ζητούν κάποιοι που αισθάνονται αδύναμοι. Εγώ δεν θα ζητήσω ποτέ χρίσμα από κανένα κόμμα. Και δεν έχω ζητήσει ως τώρα ποτέ κομματική βοήθεια. Νομίζω όμως ότι τα κομμάτα δεν θα πρέπει να εμπλέκονται στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και αυτό βλέπω άλλωστε να κάνουν ως σήμερα αν εξαιρέσουμε τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας. Δεν με φοβίζει καμία στήριξη. Εγώ θέλω την στήριξη των δημοτών και τώρα και την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να πάμε την πόλη μπροστά. Γιατί όταν δεν λες αλήθειες και κρύβεις θέματα δεν μπορείς να πας μπροστά”.

Προκαλώ την δημοτική αρχή να μας παρουσιάσει τα ταμειακά διαθέσιμα!

Μεταξύ άλλων προκάλεσε και την δημοτική αρχή να βγάλει στην επιφάνεια τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Λαμιέων.

Ποια η πρόβλεψη σας για το αποτέλεσμα της κάλπης;

Τα παπαγαλάκια λέγανε ότι δεν θα κατέβει στην κατηγορία γιατί παίζει στοίχημα ο Παπαϊωάννου. Το μόνο που δεν έχω παίξει στην ζωή μου είναι τυχερά παιχνίδια. Μόνο ο κόσμος ξέρει. Οι εκλογές για μένα και η ψήφος είναι ιερή. Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στους ψηφοφόρους γιατί θέλουμε να ψηφίσει εμάς. Προβλέψεις για εκλογές για αποτελέσματα θα ήταν άδικο να κάνω. Γιατί αυτός που μπορεί να κάνει τις προβλέψεις είναι ο κόσμος”.

Θα αναβαθμιστούν οι πλατείες – μικρές και μεγάλες

Αναφορικά με τις πλατείες σε ερώτημα ακροατή απάντησε: “Στην πλατεία Πάρκου θα γίνουν αναβαθμίσεις, όπως και στην Πλατεία Ελευθερίας. Αλλά δεν είναι μόνο οι μεγάλες πλατείες αλλά και μικρότερες για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει ένα πλάνο. Και στην κάθε πλατεία πριν κάνουμε το οτιδήποτε να γίνεται μια διαβούλευση, είτε πρόκειται για πολίτες, είτε καταστηματάρχες. Γιατί ο κάθε δήμαρχος δεν μπορεί να καταλάβει τι χρειάζεται η κάθε πλατεία. Και δεν πρόκειται να βγάλει τίποτα μακέτες και να κάνουμε εδώ την πλατεία της Νέας Υορκης”.

, Πανουργιάς Παπαϊωάννου : “Δεν θα λαμβάνω το μισθό του δημάρχου – θέλω να τους υπηρετώ, όχι να με υπηρετούν οι πολίτες” – ΒΙΝΤΕΟ

“Είχα κλείσει ψηφοδέλτιο εδώ και 2 μήνες”

Για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του σημείωσε: “… διάβασα και ένα δημοσίευμα ότι έβαλα οικογένειες. Δεν χρειάστηκε να βάλω οικογένειες. Ούτε έψαχνα μέχρι την τελευταία στιγμή να βρω αν μπορώ κάποιον υποψήφιο από άλλον συνδυασμό που δεν κατεβαίνει. 1.5-2 μήνες. Είχα κλείσει και κεντρικό και τοπικό Λαμίας”.

Συν τις άλλοις αναφέρθηκε και στο Κυνοκομείο Λαμίας και την απώλεια χρημάτων που θα έδιναν την δυνατότητα στον δήμο να δημιουργήσει ένα νέο κυνοκομείο.

Επίσης αναφέρθηκε και στην οικογένεια του ευχαριστώντας την για την υπομονή και την κατανόηση της κατάστασης ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι του λείπει και το εγγονάκι του.

Ο… Τζαγκόεφ!

Τέλος μίλησε για τον ΠΑΣ Λαμία τονίζοντας πως η Λαμία δεν άξιζε να παίζει τελευταίο αγώνα με τον Ιωνικό για να σωθεί πέρυσι και πως τα… χρειάστηκε και ο ίδιος στο 2-0. Μίλησε επίσης για τα μεταγραφικά και τον… Τζαγκόεφ.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ

0%