Νέα

Πανουργιάς Παπαϊωάννου στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των κατοίκων της Παύλιανης”

today24/01/2024 68

Φόντο
share close

Στο πλευρό των κατοίκων της Παύλιανης στον αγώνα που δίνουν ενάντια στην εγκατάσταση του υδροηλεκτρικού πάρκου θα σταθεί ο δήμος Λαμιέων και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο όπως προέκυψε από το αποψινό δημοτικό συμβούλιο.

Στην αίθουσα “Λάμπρος Παπαδήμας” βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας κάτοικοι αλλά και εκπρόσωποι της περιοχής που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στα δικαστήρια παίρνοντας προσωρινή “ανάσα” μέχρι την έκδοση της Απόφασης, τη διατήρηση της ισχύος της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών εγκατάστασης μικρού υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην περιοχή τους.

Οι κ. Κρέτσα και ο κ. Ρηγάκης αφού έθεσαν τους προβληματισμούς τους ζητώντας μεταξύ άλλων συνδρομή (για νομικές υπηρεσίες) από τον δήμο Λαμιέων για την συνέχεια του αγώνα τους, άκουσαν ξεκάθαρα τον δήμαρχο της πόλης Πανουργιά Παπαϊωάννου να τους τονίζει ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει τις ενέργειες τους ακολουθώντας κάθε νόμιμη διαδικασία σε μια ιδιαίτερη πολυσύνθετη περίπτωση η οποία χρειάζεται εμπεριστατωμένη νομική μελέτη και γνωμοδότηση για τα βήματα που θα ακολουθηθούν.

“Είμαστε στο πλευρό σας και για τον δικηγόρο και την κάλυψη των εξόδων. Το να πας όμως να κάνεις δικαστήρια χωρίς να έχεις τα κατάλληλα βοηθήματα, έχω την αίσθηση ότι δεν θα πετύχει πολλά πράγματα. Το βλέπετε άλλωστε τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια. Προχωράτε και στο τέλος χάνετε έδαφος. Νομίζω ότι θα πρέπει να το δούμε συνολικότερα. Αυτή η εταιρεία έχει μια άδεια εγκατάστασης στα χέρια της και ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Την Παύλιανη την αγαπάμε και θα την στηρίξουμε. Είμαστε μαζί σας σε ότι χρειαστεί στα πλαίσια του δήμου. Επαναλαμβάνω όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν είναι εύκολη η άρση της άδειας και η ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων…”

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης του υδροηλεκτρικού πάρκου στην περιοχή, αφού το Σ.τ.Ε είχε απορρίψει τα ασφαλιστική μέτρα των κατοίκων κάτι που περιέπλεξε το ζήτημα δίνοντας την δυνατότητα στον επιχειρηματία να μεταφέρει μηχανήματα στην Παύλιανη στα τέλη του έτους για εργασίες. Η νέα νομική παρέμβαση των κατοίκων ωστόσο πάγωσε -προσωρινά- και μέχρι νεωτέρας τις εργασίες.

Όπως γίνεται αντιληπτό είναι ένα θέμα καθαρά νομικού υπόβαθρου το οποίο χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Ωστόσο αυτό που κρατάμε είναι η δεδομένη πολιτική βο΄ύληση του δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαιώαννου και του δημοτικού συμβουλίου το οποίο συμφ΄ώνησε απόλυτα με την στήριξη του δημάρχου στους κατοίκους της Παύλιανης.

Σε κάθε περίπτωση όμως και ο δήμος Λαμιέων οφείλει να προφυλαχθεί από ενδεχόμενες αγωγές εις βάρος του για τον λόγο αυτό χρειάζεται νομική γνωμοδότηση η οποία θα τεκμαίρει και θα εξασφαλίζει τις επόμενες κινήσεις του.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%