Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού (video)

today20/03/2024 6

Φόντο
share close

Με μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών τους, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καλωσορίζουν το φετινό έτος αφιερωμένο στη στοματική υγεία, αλλά και  την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου.

Στόχος της καθιέρωσης του 2024 ως Έτους Στοματικής Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της στοματικής υγείας και η προσπάθεια υιοθέτησης μιας πρότυπης φροντίδας για τη στοματική μας κοιλότητα.Το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Έτος Στοματικής Υγείας είναι «γεια στο στόμα σου!» και αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία και τα οφέλη της πρόληψης για τη στοματική υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.

Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς για ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και διάχυσης του μηνύματος ότι  η στοματική υγεία είναι κρίσιμη για τη γενική υγεία και την ποιότητα της ζωής μας.“Έχουμε στη διάθεσή μας ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος για να διαδώσουμε το μήνυμα «γεια στο στόμα σου!».

Με την ευχή και την ελπίδα να γίνει πραγματικότητα το νόημα του συνθήματος, ώστε οι συμπολίτες μας να αποκτήσουν και να διατηρήσουν τη στοματική τους υγεία”.

Μέσα από τον Lamia Polis 87,7, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος, Εμμανουήλ Ευδωρίδης, απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους φορείς, για ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης, ότι η στοματική υγεία είναι κρίσιμη για τη γενική υγεία και την ποιότητα της ζωής μας.

Δείτε το video:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%