Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών: Δράσεις ευαισθητοποίησης στην Λαμία (video)

today25/11/2022 10

Φόντο
share close

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή/και λεκτική βία κατά των γυναικών δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες. Για αυτό και απαιτείται η συνεργασία και η ενεργοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της έμφυλης βίας.

Τα τελευταία χρόνια, οι καταγγελίες από κακοποιημένες γυναίκες αυξήθηκαν. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυξήθηκαν τα περιστατικά αλλά ότι οι γυναίκες αποφασίζουν πλέον να μιλούν. Η Λαμία, είναι από τις πόλεις που διαθέτουν Ξενώνα Φιλοξενίας, μια ανοιχτή, ασφαλή αγκαλιά για τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά τους.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2013 και είναι ο 2ος Ξενώνας του «Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010 – 2013″ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που λειτούργησε πανελλαδικά.

«Έχει δυναμικότητα 20 κλινών. Φιλοξενούνται γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (π.χ. μετανάστριες, προσφύγισσες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες, Ρομά κ.λπ.) μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι την ηλικία των δεκαοκτώ (18) ετών, εφόσον πρόκειται για κορίτσια, και των δώδεκα (12) ετών, εφόσον πρόκειται για αγόρια

Σήμερα το πρωί στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας του ΚΕΘΙ και του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λαμίας, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και μίλησαν με δημότες της πόλης μας, για τις υπηρεσίες των υποστηρικτικών δομών.

photo 2022 10 19 18 10 22 716x1024 1

 Στις δηλώσεις τους όλοι οι υπεύθυνοι τόνισαν την μεγάλη σημασία να τολμούν όλοι να μιλούν…

Δείτε το ρεπορτάζ του Lamia Polis 87,7 από το κέντρο της Λαμίας:

Ρεπορτάζ: Άκης Τσακίρης
Κάμερα: Λάμπρος Αρναούτογλου
Μοντάζ: Πάνος Κατσώνης

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα

Οι λιλιπούτειοι του Παραμυθόκοσμου στον Lamia Polis… – Ανέβασαν το στούντιο ψηλά στον ουρανό! (video)

Μια ευχάριστη και ιδιαίτερα γλυκιά “επιδρομή” δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής, το στούντιο του LamiaPolis 87.7; όταν οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Παραμυθόκοσμος, “εισέβαλλαν” στην εκπομπή της Άννας Μπαμπέτα “Πάμε πλατεία” και πλημμύρισαν τα ερτζιανά με τις γλυκές τους φωνές. Συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους, τα πιτσιρίκια του παραμυθόκοσμου, συστήθηκαν, καλημέρισαν τους ακροατές και μίλησαν για την παράσταση “Ψηλά στον ουρανό” που θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 6 […]

today25/11/2022 23

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%