Νέα

Όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τα έργα που τρέχουν στον Άγιο Κωνσταντίνο

today07/01/2023 20

Φόντο
share close

Ο Χ. Σταϊκούρας για τα έργα που… τρέχουν στον Άγιο Κωνσταντίνο!

Σήμερα, σας προσκάλεσα εδώ, στον Άγιο Κωνσταντίνο, για να σας ενημερώσω, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, για την εξέλιξη τριών πολύ σημαντικών έργων για τον Άγιο Κωνσταντίνο και την ευρύτερη περιοχή.

1ον. Δίκτυο Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίου Κωνσταντίνου.
Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργού Οικονομικών τον περασμένο Απρίλιο (18.4.2022) για την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου, μετά από συστηματική συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τις Δημοτικές Αρχές Λαμιέων και Καμένων Βούρλων, αναμένεται, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, εντός των προσεχών 15 ημερών η προκήρυξη του διαγωνισμού για το Δίκτυο Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίου Κωνσταντίνου, συνολικού προϋπολογισμού 11,7 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πρώτα 7,5 εκατομ. ευρώ αφορούν το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης.
Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, με ιδιαίτερα αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, λύνει ένα πρόβλημα δεκαετιών στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

2ον. Λιμένας Αγίου Κωνσταντίνου.
Το πολύ σημαντικό – για τον Δήμο, τη Φθιώτιδα, τη Στερεά Ελλάδα – έργο αναβάθμισης του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου υλοποιείται, με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το έργο, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, με τον ΦΠΑ.

Γνωρίζουμε και γνωρίζετε πως παρουσιάστηκαν σημαντικές δυσκολίες.

Όμως με συντονισμένες, συλλογικές προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών, του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σημαντικοί πόροι αποδεσμεύονται, με αποτέλεσμα την προσεχή Δευτέρα να αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών.

Εκτιμάται, σύμφωνα με την προφορική δέσμευση του εργολάβου προς τον Υπουργό Οικονομικών, πως το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Πρόοδος αναμένεται, με την άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας, και για τον λιμένα της Αρκίτσας.

3ον. Αποζημιώσεις ΠΑΘΕ.
Όπως σας είχα ενημερώσει τον περασμένο Οκτώβριο (19-10-2022) και Νοέμβριο (10-11-2022) με σχετικά δελτία τύπου, μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εγκρίθηκε η τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2022 και δεσμεύτηκαν 28.010.026,67 ευρώ, που αφορούν στην καταβολή χρηματικών ποσών για απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Δύο κρίσιμα βήματα, αυτά της ολοκλήρωσης των σχετικών κτηματολογικών πινάκων και της δέσμευσης των απαραίτητων πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υλοποιήθηκαν.
Χθες το πρωί, υπεβλήθη το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προς τον αρμόδιο Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Χθες το απόγευμα, ο Γ.Γ. κ. Σκάλκος υπέγραψε τη σχετική έγκριση.

Οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα. Πλέον, προχωράμε στο τελικό στάδιο, αυτό των πληρωμών προς τους δικαιούχους, αφού σταλούν τα στοιχεία με τις πιστώσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Όπως έχω επαναλάβει, και νομίζω πως το διαπιστώνετε, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των βημάτων μέχρι την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι χρόνια πολλά.

lamianow.gr

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%