Νέα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου “Μανδήλω” από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

today05/01/2023 12

Φόντο
share close

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου “Μανδήλω” στην Π.Ε. Φωκίδας. Μετά την περαίωση της πρώτης φάσης του έργου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο: «Αποκατάσταση Τεχνικών Έργων και Καθαρισμός Χειμάρρου “Μανδήλω” – β΄φάση».

Φυσικό αντικείμενο του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη, είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων στις ακόλουθες περιοχές:

  1. Περιοχή Τ.Κ. Καστρακίου: Έχει διαπιστωθεί διάβρωση στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο Καστρακίου και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (επέκταση σαρζανέτ, ανακατασκευή πτερυγότοιχων γέφυρας κλπ.), ώστε να μην κινδυνεύσει από περιστατικό πλημμύρας ο οικισμός Καστρακίου.
  1. Περιοχή Τ.Κ. Ευπαλίου: Προβλέπεται μεταξύ άλλων η επέκταση του υφιστάμενου τεχνικού μετά την γέφυρα στην κεντρική πλατεία του Ευπαλίου,  ο καθαρισμός και η αντιστήριξη των πρανών στο ύψος του Δημαρχείου Δήμου Δωρίδας, η αντιστήριξη των πρανών στη θέση «Πάτημα» Ευπαλίου, η καθαίρεση υφιστάμενου τοίχου από πλίνθους ανάντι της γέφυρας του χειμάρρου στην κεντρική πλατεία του Ευπαλίου και η επέκτασή του καθ΄ ύψος με σκυρόδεμα.
  1. Περιοχή Κουκούρων: Θα γίνει ανακατασκευή πτερυγότοιχου της γέφυρας Κουκούρων.

«Μετά την ολοκλήρωση της ά φάσης των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στο χείμαρρο “Μανδήλω” είναι ήδη σε εξέλιξη και η β΄φάση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 480.000 ευρώ. Επικεντρώνουμε πλέον τις προσπάθειές μας στο Ευπάλιο, αλλά και στον οικισμό Καστράκι. Θωρακίζουμε τον τόπο μας και λειτουργούμε προληπτικά, ώστε να αποφύγουμε καταστροφές από πιθανά καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Παρεμβαίνουμε για την προστασία του οικισμού Καστράκι και περιοχών στο Ευπάλιο. Οι υπηρεσίες μας έχουν καταγράψει διαβρώσεις και φθορές σε τεχνικά έργα, όπως στη γέφυρα Κουκούρων και ο στόχος μας είναι να αποκατασταθούν όλα, όπως πρέπει», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Χρυσές Σφαίρες 2023: Ποιοι θα παρουσιάσουν την 80ή λαμπερή τελετή απονομής

Νέα

Χρυσές Σφαίρες 2023: Ποιοι θα παρουσιάσουν την 80ή λαμπερή τελετή απονομής

Οι μήνες των βραβείων ξεκίνησαν και οι Χρυσές Σφαίρες είναι εκείνες που πάντα "στρώνουν" το κόκκινο χαλί για τα βραβεία Oscars που θα δούμε πολύ σύντομα στις οθόνες μας και θα κρίνουν τους νικητές και τους χαμένους της μεγάλης οθόνης.  Η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ ανακοίνωσε τους παρουσιαστές της 80ής τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών (Golden Globe Awards). Στην τρίωρη τελετή απονομής στο Μπέβερλι Χιλς, που θα μεταδοθεί ζωντανά […]

today05/01/2023 17

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%