Νέα

Οι εθελοντές έσωσαν τη γατούλα που πιάστηκε στο πόδι της σε δόκανο!

today08/01/2024 16

Φόντο
share close

Αυξάνονται κατακόρυφα τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων και στην περιοχή μας όπως καταγγέλει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος, περιγράφοντας μάλιστα αντίστοιχα συμβάντα, με θύματα αθώες αδέσποτες ψυχές.

Τελευταίο περιστατικό, η άτυχη γατούλα που πιάστηκε σε δόκανο που άγνωστος είχε τοποθετήσει μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Το μικρό τετράποδο, στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του, αφού έπεσε στην αντίληψη του εθελοντή Απόστολου Καψιώτη, ο οποίος το περιποιήθηκε και και το οδήγησε σε κτηνιατρείο.

Η ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου

Ενημερωθήκαμε στις 06 Ιανουαρίου  το  βράδυ για περιστατικό γάτας τραυματισμένης που  έσερνε μαζί της μεταλλική παγίδα,  σε αστική περιοχή της νότιας Λαμίας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

Η γάτα που τελικά είχε πιαστεί το μπροστινό πόδι της σε δόκανο (!!!) και το έσερνε μαζί της και αφού την αναζητούσαμε για ώρες, βρέθηκε τελικά εχθές από συμπολίτισσα μας που την τάιζε  και αφού την έπιασε ο  εθελοντής φιλόζωος Απόστολος Καψιώτης, τη μετέφερε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου και   νοσηλεύεται. Κάποιο ΤΕΡΑΣ συμπολίτης μας είχε τοποθετήσει την παγίδα  και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά, βάσει πληροφοριών. Η γάτα πρέπει να κατάφερε να κόψει το υλικό με το οποίο ήταν δεμένο το δόκανο και έφυγε σέρνοντας το μαζί της. Έχουμε συλλέξει ήδη αρκετά στοιχεία και θα ακολουθήσει καταγγελία.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

Το δόκανο από στοιχεία, που επίσης συλλέξαμε,  δεν επιτρέπεται η χρήση του ούτε από κυνηγούς  καθώς αποτελεί μέσο βασανισμού των ζώων.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

Εύλογα διερωτόμαστε για ποιον λόγο μια τέτοια παγίδα είχε τοποθετηθεί μέσα στον αστικό ιστό της Λαμίας και πόσα ζώα αδέσποτα μπορεί να έχει ήδη παγιδεύσει και  θανατώσει στο παρελθόν,  αυτός που την τοποθέτησε.

Αναφέρουμε επίσης πρόσφατο περιστατικό στη δυτική Φθιώτιδα όπου κάποιος που ενοχλούταν από  την ύπαρξη αδέσποτων γατών, είχε εφοδιασθεί με παγίδα συλλογής μικρών ζώων  και είχε παγιδεύσει γάτα που την είχε κρύψει  στην  αποθήκη του μέσα στην παγίδα και ευτυχώς το κλάμα της  συγκίνησε κάποιους και την έσωσαν.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

 Καταγγέλλουμε την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κακοποίησης και αναφέρουμε ότι οι εθελοντές παλεύουμε μόνοι μας, σε έναν αγώνα δίχως όρια. Εκτός από τα δεκάδες διασωσμένα ζώα  που έχουμε στη μέριμνα και στα σπίτια μας   και για τα οποία πρέπει  να εξασφαλίζουμε  τροφή και τις λοιπές καθημερινές ανάγκες τους και γινόμαστε «επαίτες» για τη διαβίωσή τους, τρέχουμε για τα ζώα του κυνοκομείου της πόλης μας που διαβιούν σε αναξιοπρεπείς συνθήκες. Πρόσφατο παράδειγμα η ορφανή μικρόσωμη και μόλις ενός έτους  Μαίρη   που είναι δαγκωμένη, προφανώς από άλλους σκύλους του κυνοκομείου και νηστική… (όπως φαίνεται στη φωτογραφία που λάβαμε)  και εκλιπαρούμε για τη φιλοξενία ή και την υιοθεσία της! Φροντίζουμε επίσης για  τις υιοθεσίες των αδέσποτων και  τη διάσωση των παρατημένων (πρώην δεσποζόμενων)  ζώων που υπεραυξήθηκαν  τις τελευταίες ημέρες.       Ταυτόχρονα με όλα αυτά έχουμε επιβαρυνθεί το βάρος των καταγγελιών και των δικαστικών ενεργειών  της αυξανόμενης κακοποίησης των ζώων όπου δυστυχώς αισθανόμαστε πολλές φορές ότι απέναντί μας είναι όχι μόνο οι κακοποιοί και θύτες αλλά και κάποιοι αρμόδιοι (δυστυχώς)!

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2022/05/logolamianowsiteneo111.png

Δεν είναι τυχαίο ότι περίπτωση μόνιμης αλυσόδεσης σκύλου στον δήμο Λαμιέων, που υπήρχε και  μάρτυρας γείτονας που είχε καταγγείλει και την κακοποίηση του και ενώ προβήκαμε σε μηνύσεις τόσο εμείς όσο και η μάρτυρας, εν τέλει  εισαγγελέας της περιοχής μας αρχειοθέτησε την υπόθεση!

Φοβόμαστε ότι μετά από τα τραγελαφικά  που βιώνουμε στην υπόθεση του Όλιβερ, κάποιοι…,  μπορεί να πουν ότι το δόκανο,   που παγιδεύτηκε η άτυχη γάτα, το τοποθέτησαν άλλες άγριες γάτες (!!!)

Χρυσάνθη Καραγιάννη

Αντιπρόεδρος του  Φιλοζωικού  & Φιλανθρωπικού Σωματείου Εθελοντών

΄΄ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ΄΄

και εκπρόσωπος της

΄΄ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ΄΄.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%