Νέα

Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδας “ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ”: Συνεχίζει να πραγματοποιεί δημιουργικές δράσεις για τους ενδιαφερομένους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μακρακώμης

today07/12/2022 44

Φόντο
share close

Ο Δήμος Μακρακώμης πιστός στη φιλοσοφία της εποικοδομητικής συνεργασίας με κάθε θεσμό, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του, ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της ήδη υπάρχουσας λειτουργίας του παραρτήματος Σπερχειάδος – Μακρακώμης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, προχώρησε στη λειτουργική και υλικοτεχνική αναβάθμιση της τοπικής εκκλησιαστικής δομής.

Η νέα μουσική εκπαιδευτική δομή θα φέρει την γεωγραφική επωνυμία «Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ως Παράρτημα του κεντρικού Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, με δυνατότητα λειτουργίας περιφερειακών τμημάτων του Παραρτήματος, σε όλο το γεωγραφικό φάσμα του Δήμου Μακρακώμης.
Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 και σε επίσημη σύναψη συνεργασίας με το Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός», στηρίζοντας τεχνικά, κτιριακά και οικονομικά το παράρτημα.

Έτσι το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός» από κοινού με το Δήμο και με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δημιουργικές δράσεις για τους ενδιαφερομένους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μακρακώμης.

Το Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Μακρακώμης και αποτελεί ένα κέντρο μουσικής παράδοσης, όπου οι ενδιαφερόμενοι, σε σύγχρονες αίθουσες, διδάσκονται παραδοσιακά και κλασικά όργανα, Βυζαντινή Μουσική και Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής. Επίσης διαθέτει τμήματα προπαιδείας, χορωδίας καθώς και μουσικά σύνολα. Η παραπάνω υπηρεσία διδασκαλίας όλων των Σχολών από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου Μακρακώμης, καθώς δεν απαιτείται η μετάβασή τους εκτός των ορίων του Δήμου τους προκειμένου να διδάσκονται τα συγκεκριμένα διδακτικά αντικείμενα.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα απο τον Lamia Polis 87,7 και το Αναλυτικό Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων με καλεσμένο τον κύριο Ανδρέα Ιωακείμ:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%