Νέα

“Ο ήχος μιας σταύρωσης”: Ρέκβιεμ από τον Ιησού στο Τσε – Εικαστική Έκθεση του Δημήτρη Κολτσίδα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

today30/03/2023 33

Φόντο
share close

Ο ΉΧΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ :Ρέκβιεμ από τον Ιησού στο Τσε

Πενήντα Υπερρεαλιστικές Εικονοπλασίες-Πενήντα σύγχρονα Εικονικά Λάβαρα 

Σ’ ένα διάλογο με θέμα τη Θυσία- τον Θάνατο και τη Σταύρωση

1-30 Απριλίου 2023 Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

«“Ο ΉΧΟΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ”: Ρέκβιεμ  από τον Ιησού στον Τσε», αποτελεί ένα πολύ-θεματικό καλλιτεχνικό δρώμενο. Περιλαμβάνει μία πρωτότυπη παρουσίαση έργων εγκατάστασης (installation) συνδυάζοντας γλυπτικά και ζωγραφικά στοιχεία, με μορφή πενήντα (50) σύγχρονων λαβάρων. Στα εγκαίνια της έκθεσης (Σάββατο 1η Απριλίου 2023, ώρα 19.30), θα παρουσιαστεί η Νέα Ποιητική Συλλογή «Ο Ήχος μίας Σταύρωσης», συνοδευόμενη από μουσική επένδυση (δύο) κουαρτέτων.

Μέσα από την χρήση της εικονικής αναπαράστασης του απόλυτου θρησκευτικού συμβόλου της θυσίας, τον Ιησού, επιτυγχάνει την σύνδεση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο με σύγχρονες μορφές «θυσίας», όπως είναι η θέση της γυναίκας και τα φαινόμενα των γυναικοκτονιών του σήμερα κ.α. Σημαντικό επίσης στοιχείο που εκφράζεται μέσα στα έργα, είναι η ανύψωση (elevation) της ανθρώπινης ύπαρξης κ ψυχής, η οποία υπερισχύει του θανάτου, του τελικού σταδίου της επίγειας ζωής. Η σύνδεση των συμβόλων αυτών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση-κινητοποίηση του κοινού σε κοινωνικά θέματα μέσω της αξιοποίησης κοινών πολιτισμικών και θρησκευτικών στοιχείων.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%