Χωρίς κατηγορία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

today23/11/2023 14

Φόντο
share close

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας για το φορολογικό νομοσχέδιο:

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθείται από το οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης προς διαβούλευση και ψήφιση βρίσκει την πλειοψηφία των Επιστημονικών κλάδων και των Ελευθεροεπαγγελματιών, καθώς και την Ιατρική Κοινότητα προβληματισμένη και αντίθετη.

Θεωρούμε πως μία αδιάκριτη, οριζόντια φορολόγηση δεν θα εξυπηρετήσει σε καμία περίπτωση τους σκοπούς του Νομοσχεδίου με πρώτο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά μάλλον θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα, της απόκρυψης των εισοδημάτων.

Επίσης πιστεύουμε πως η εισαγωγή τεκμαρτού εισοδήματος αποτελεί φορολογική οπισθοδρόμηση και αδικία, ενώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσουν σημεία και διατάξεις του Νομοσχεδίου και να αφουγκραστούν τις ενστάσεις και τις ανησυχίες των Επαγγελματιών.

Καλούμε επίσης τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας να παρευρεθούν στην αποψινή συγκέντρωση στις 18:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο , ώστε να ενώσουμε τις φωνές μας και να αποτρέψουμε μία επερχόμενη φορολογική αδικία

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%