Νέα

Ο Φθιώτιδος Συμεών σε μονάδες και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης

today20/11/2022 34

Φόντο
share close

Επίκαιρα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκεπτόμενος εκπαιδευτικές μονάδες τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατόπιν προσκλήσεων των οικείων εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

IMG_8941

          Ο Σεβασμιώτατος αρχικά,  συναντήθηκε με μαθητές και μαθήτριες, καθώς και με εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και το θέμα της συζητήσεως τους ήταν: «Η Ενδοσχολική βία».

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας, της ομωνύμου πολυπληθούς Ενορίας της πόλεως, ενώ της συζήτησης προηγήθηκε ένα ολιγόλεπτο video με πρωταγωνιστές παιδιά, μέσα από το οποίο παρουσιάστηκαν περιστατικά ενδοσχολικής βίας, μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών στα σχολεία και στις μεταξύ τους σχέσεις.

IMG_8952

Ο Σεβασμιώτατος διαλεγόμενος με τα παιδιά, σχολίασε τα περιστατικά αυτά της βίας στα σχολεία και αναφέρθηκε στην τελευταία φράση του video: «Κάτι πρέπει να κάνουμε» υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα από την αγάπη, την συναλληλία, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό στην διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του άλλου συνανθρώπου μας, μπορεί να αλλάξει η κοινωνία μας».

IMG_8994

          Στην συνέχεια ο κ. Συμεών, σε μια επετειακή επίσκεψη, επισκέφθηκε τα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, καθώς το ίδιο σχολείο είχε επισκεφτεί ο κ. Συμεών και πριν από τρία χρόνια ακριβώς, στις 18 Νοεμβρίου 2019, στην πρώτη του επίσκεψη σε εκπαιδευτική μονάδα στην Φθιώτιδα.

IMG_9038

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, επισκέφθηκε επίσης και το 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, μαθητές και μαθήτριες του οποίου είχε συνοδεύσει ο ίδιος ο κ. Συμεών πέρυσι στην εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

IMG_9043

          Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος,  στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης του 1ου Λυκείου, αναφέρθηκε εκτενώς στον σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού και από νομικής αλλά και από θεολογικής πλευράς, πραγματοποιώντας έναν εποικοδομητικό και πλούσιο διάλογο με τα παιδιά.

IMG_9059

          Τέλος, ο κ. Συμεών ανταποκρίθηκε και στην πρόσκληση του Τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα FOSSCOMM, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη της Λαμίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με το οικείου Τμήμα Πληροφορικής και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ.

IMG_9074

Εκεί είχε την ευκαιρία ο κ. Συμεών να αναφερθεί στα «ανοιχτά δεδομένα, στην ανοιχτή κοινωνία και στην ανοιχτή Εκκλησία» και συνεχάρη τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τις εθελοντικές τους πρωτοβουλίες.

IMG_9112
IMG_9119
IMG_9134

          Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ενώ παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Γεώργιος Κυροδήμος, καθώς και εντεταλμένοι Εκπαιδευτικοί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος.

IMG_9135-Pano

Ο κ. Συμεών σε όλες του τις επισκέψεις προσέφερε εικόνες του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη ως ευλογία για μικρούς και μεγάλους.

IMG_9240
IMG_9265

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Περισσότερες ΦΩΤΟ

https://flic.kr/s/aHBqjAfScs

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%