Νέα

Ο Δήμος Λαμιέων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

today04/04/2024 6

Φόντο
share close

Με μήνυμα «Υιοθέτησε ένα Αδέσποτο Ζώο – Σώσε μια Ζωή», ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, γιόρτασε την Πέμπτη 4 Απριλίου στην πλατεία Ελευθερίας, την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, μια ημέρα προβληματισμού, αντικατοπτρίζοντας με τη συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα το επίπεδο μιας πολιτισμένης κοινωνίας που επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά στην φιλοζωία, την ευζωία τους και την υιοθεσία τους προσφέροντας μια γωνιά αγάπης και φροντίδας.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου ενώ οι πολίτες και μαθητές ενημερώθηκαν από τον κτηνίατρο, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σχολεία της περιοχής, το λοιπό προσωπικό του Δημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων αλλά και από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, για την αξία της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου σε ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον καθώς και την ενίσχυση της φιλοζωικής σκέψης ,συνείδησης και αγάπης προς τα αδέσποτα.

Επίσης στην εκδήλωση βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τοπικής Ανάπτυξης Γιώργος Ζήσιμος, Τουρισμού-Απασχόλησης Ευθυμία Αργυροπούλου, Δημοτικής Αστυνομίας-Κοινόχρηστων Χώρων Ευαγγελία Ματσούκα-Χάψα, Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Σόλια καθώς και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Τμήματος Εκδηλώσεων και Προγραμμάτων Αθλητισμού Θάνος Στεργίου και Καθημερινότητας Πολιτών Γιώργος Σγάγιας και ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς.

Με το σύνθημα «Υιοθέτησε ένα Αδέσποτο Ζώο – Σώσε μια Ζωή» ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζήσιμος κάλεσε τους πολίτες να υιοθετούν ζώα από το κυνοκομέιο Λαμίας σημειώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες στο θέμα των αδέσποτων.

Ο κτηνίατρος Νίκος Χαντζής κάλεσε τους πολίτες να μην αγοράζουν ζώα αλλά να υιοθετούν, απευθύνοντας πρόσκληση να επισκεφθούν το καταφύγιο, να δουν απο κοντά την δουλειά που γίνεται και τα ζώα που ζητούν μία οικογένεια.

Δείτε το video:

Δείτε φωτογραφίες:

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%