Νέα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου θα κηρύξει την έναρξη σε Σύνοδο της ΔΟΑ

today11/07/2023 8

Φόντο
share close

Tην έναρξη της 16ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ για εκπροσώπους Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, θα κηρύξει στις 17 Ιουλίου ο νέος  αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρου Κούβελου και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι θέλει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην καλλιέργεια και την διάδοση της Ολυμπιακής παιδείας.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή o κ. Οικονόμου είχε τονίσει ότι θα «σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, θα πραγματοποιηθούν διεθνή προγράμματα προπτυχιακών πανεπιστημιακών σπουδών στην Ολυμπία, ώστε να έχουμε στελέχη που θα προάγουν και θα εφαρμόζουν τα ολυμπιακά ιδεώδη στην εκπαίδευση και τους αθλητικούς χώρους.»

Η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει το Υφυπουργείο Αθλητισμού στο Υπουργείο Παιδείας έχει μια σαφή σημειολογική σημασία, αφού πλέον η σωματική και η πνευματική καλλιέργεια των νέων θα βρίσκονται κάτω από την ίδια σκέπη σε μια αρμονική αλληλοεπίδραση.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%