Νέα

Νίκος Πάπουτσας: “Μέσα από την κοινωνία”

today20/02/2023 11

Φόντο
share close

Η προσωπική πορεία του ανθρώπου στη ζωή είναι αυτή που σχηματοποιεί και καθορίζει την ταυτότητά του. Που τον καθιστά γνώστη των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων της κοινωνίας μέσα στην οποία εργάζεται, δημιουργεί την οικογένεια και αναπτύσσει την προσωπικότητά του.

Που δίνει σχήμα στα όνειρά του και που στηρίζει την αξιοπρέπειά του στις δικές του μόνο δυνάμεις και όχι στην υποστήριξη τρίτων. Που τον καθιστά υπεύθυνο όχι μόνο για τις επιλογές που κάνει για τον ίδιο αλλά και για όλα εκείνα που πράττει για την ίδια την κοινωνία στην οποία ζει. Γιατί οφείλει πριν απ’ όλα να έχει κοινωνική μα και πολιτική συνείδηση. Όσο ο άνθρωπος όμως είναι από τη φύση του ον πολιτικό, άλλο τόσο ο πολιτικός οφείλει να είναι άνθρωπος όταν αποφασίζει για τους συνανθρώπους του.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην πόλη της Λαμίας, σπούδασα τη Νομική επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο αλλά και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας Αθηνών ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκα ενεργά με τη μουσική. Νομική, δημοσιογραφία και μουσική ενήργησαν μέσα μου ως ένα εξαιρετικό μείγμα δημιουργίας, δίνοντάς μου ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αφουγκραστώ αλλά και να βιώσω ο ίδιος την ελληνική κοινωνία μέσα στον πυρήνα της.

Αποκλειστικά και μόνο στηριζόμενος στις δικές μου δυνάμεις, δημιούργησα τις συνθήκες εκείνες για να ζήσω και να εργαστώ στην Αθήνα με εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές. Ένιωσα όμως την βαθιά ανάγκη να επιστρέψω στον τόπο της καταγωγής μου γιατί μέσα στη συνείδησή μου ο έρωτας για τη Φθιώτιδα παρέμενε δυνατός.

Γιατί έπρεπε να δώσω πίσω στον τόπο μου αυτά που μου είχε προσφέρει ως σημαντικά εφόδια και πολύτιμες εμπειρίες για να χτίσω την ίδια μου τη ζωή! Και το έκανα κι εξακολουθώ να το κάνω μέσα από την επαγγελματική μου δράση αλλά και με την ενασχόλησή μου με τα κοινά στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Α’ Βαθμού στο Δήμο Λαμιέων.

Επειδή οι κοινωνίες των πολιτών απαιτούν και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή όλων προκειμένου να ευδοκιμήσουν, επιθυμώ να συνεχίσω την προσφορά μου στη Φθιώτιδα θέτοντας υποψηφιότητα ως Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η επιλογή μου αυτή εδράζεται στο ότι έχει παγιωθεί στη συνείδησή μου το γεγονός ότι έχω ευθύνη απέναντι στη Δημοκρατία και κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου. Επειδή πιστεύω πως η ενεργή ενασχόληση με την πολιτική είναι απόρροια ανάγκης προσφοράς και όχι ανάγκης προβολής ή αυτοκαταξίωσης. Επειδή θεωρώ πως επιτέλους πρέπει να επιστρέψει ο ρεαλισμός στη διαχείριση των κοινών υποθέσεων.

Επειδή η Φθιώτιδα πρέπει να πάψει να λιγοστεύει, να γίνεται ολοένα και μικρότερη σε πληθυσμό, σε ευκαιρίες ανάπτυξης, σε δικαιοσύνη, σε όραμα και προοπτική. Επειδή πρέπει να πάψει πια να ακροβατεί στην μετριότητα που έχει οδηγηθεί και που δυστυχώς φαίνεται πως έχει παγιωθεί ως πολιτική νοοτροπία, δεν μπορώ να αδιαφορήσω. Γεννημένος πολιτικά μέσα από την κοινωνία της Φθιώτιδας, της οφείλω την προσφορά και τον αγώνα μου.

Η ευθύνη των πολιτικών και των Βουλευτών του νομού που τα τελευταία χρόνια ως και τις μέρες μας έχουν καθυστερήσει να φέρουν το μέλλον στη Φθιώτιδα είναι γνωστή. Ποιος όμως δίνει το δικαίωμα στον πολιτικό να είναι πολιτικός αν όχι αποκλειστικά και μόνο οι πολίτες που επιθυμούν να ζήσουν σε μια ολοένα και καλύτερη κοινωνία; Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, η οποία όμως διαπιστώνουμε ότι στην πράξη κρύβεται τεχνηέντως πίσω από δικαιολογίες και τεχνητές πολώσεις προκειμένου οι πολιτικές καρέκλες να συνεχίσουν να φιλοξενούν τους ίδιους ανθρώπους…

Ο πολιτικός όμως οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει έξω από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών, η πολιτική άλλωστε γεννιέται από αλλά και μέσα στην κοινωνία.

Οτιδήποτε έξω από αυτή δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο πολιτικά καρκινώματα που επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητα. Επιδίωξή μου είναι αυτή η παθογένεια να αλλάξει δραστικά ώστε η πρόοδος των Φθιωτών πολιτών να είναι σταθερή και μη ακυρώσιμη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είναι άλλωστε αυταπόδεικτο πια πως το μέλλον κερδίζεται και ποτέ δεν χαρίζεται. Προερχόμενος ηθικά μέσα από τη φιλοσοφία που επιβάλει τη διαρκή προσπάθεια με ειλικρίνεια και πάθος για την επίτευξη των στόχων, πιστεύω ακλόνητα πως το μοναδικό πράγμα που οφείλει να νιώθει κάθε πολιτικός δεν μπορεί να είναι άλλο παρά τούτο μονάχα: Την ανάγκη του να παραδώσει το αύριο καλύτερο στα παιδιά του!

Νίκος Πάπουτσας

Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%