Νέα

Νέα οδικά έργα προϋπολογισμού 2.176.291€ στην Π.Ε. Φωκίδας

today22/12/2022 18

Φόντο
share close

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε δύο ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.176.291 ευρώ για τη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής των ακόλουθων έργων:

  1. «Συντήρηση και αποκατάσταση οδοστρώματος και τεχνικών έργων στις Εθνικές Οδούς 48 & Ιτέας – Ναυπάκτου και στις Επαρχιακές Οδούς 8 & 13», αρχικού προϋπολογισμού 1.890.000 ευρώ.
  2. «Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος και τεχνικών έργων στην Εθνική Οδό Ιτέας – Ναυπάκτου, περιοχή Τολοφώνα», αρχικού προϋπολογισμού 286.291,97 ευρώ.

Αντικείμενο των έργων είναι η αποκατάσταση της έντονης ρηγμάτωσης και της φθοράς του οδοστρώματος, που έχει εντοπιστεί στα συγκεκριμένα τμήματά του οδικού δικτύου.

«Ξεπερνούμε τις δυσκολίες χρηματοδότησης στις Δημόσιες Επενδύσεις και βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης δύο ακόμη σημαντικά έργα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Φωκίδας. Στόχος μας να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την οδική ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ιτέας και όμορων περιοχών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Επεμβαίνουμε με στοχευμένες δράσεις σε σημεία του οδικού δικτύου μας με βασικό στόχο την προστασία των διερχόμενων οδηγών της Φωκίδας. Στοχεύουμε στην πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε μέχρι και να μηδενίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει οδηγικό ατύχημα στους οδηγούς που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος.

Written by: Lamiapolis

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στους "Αταίριαστους" του ΣΚΑΙ από το Νεοχώρι Δομοκού (video)

Νέα

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στους “Αταίριαστους” του ΣΚΑΙ από το Νεοχώρι Δομοκού (video)

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» φιλοξενήθηκε την Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σε ζωντανή σύνδεση από το ορεινό Νεοχώρι Δομοκού, όπου μαζί με καθηγητές και μαθητές του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υλοποίησαν και εφέτος το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα στο χωριό». Ο κ. Συμεών απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ. Γιάννη Ντσούνο και κ. Χρήστο Κούτρα για ποικίλα θέματα της […]

today22/12/2022 216

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%