Νέα

Μένει στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ φεύγει από την Ν.Ε η Βασιλική Λάζου

today28/11/2023 23

Φόντο
share close

Την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας γνωστοποίησε με δήλωσή της η Βασιλική Λάζου “… γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχουν οι όροι συμβίωσης με τα μέλη που παρέμειναν”, την ώρα που παραμένει στο κόμμα “…νιώθω χρεωμένη να συγχρονίσω το βήμα μου με την πλειοψηφική θέληση της βάσης μας” τονίζει μεταξύ άλλων.

Δήλωση της Βασιλικής Λάζου, επιλαχούσας βουλευτή

του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φθιώτιδας

Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Οι πρόσφατες εκλογές ανέδειξαν μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ η οποία επιβάλλει αντιλαϊκή πολιτική και δεξιά ατζέντα σε όλα τα ζητήματα. Η ακροδεξιά εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο και οι αντιδραστικές αντιλήψεις κερδίζουν έδαφος ως νέα κανονικότητα. Ακρίβεια, δυσβάσταχτη φορολογία, ενεργειακό κόστος γονατίζουν τα νοικοκυριά ενώ καθηλωμένοι μισθοί και συντάξεις σε συνδυασμό με την απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας.

Την ώρα αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  γνωρίζει μια διαλυτική κρίση κατάσταση που μου δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία. Αντί να στραφούμε στην άσκηση δυναμικής αντιπολίτευσης και στη διαμόρφωση νέων προτάσεων που αρμόζουν σε μια Αριστερά του 21ου αιώνα, με εσωστρέφεια και τοξικό ύφος κάνουμε επιθέσεις εντός των τειχών αναζητώντας «εσωτερικούς εχθρούς» και χρησιμοποιώντας άκριτα και ανιστόρητα φρασεολογία που δυναμιτίζει το συντροφικό κλίμα. Χωρίς να έχουμε αποτιμήσει ούτε το 2019 αλλά ούτε και τώρα – μέχρι στιγμής – το τι έφταιξε, αναζητούμε «υπονομευτές» της συλλογικής μας προσπάθειας. Δεν συζητήσαμε και ίσως δεν καταλάβαμε τι οδήγησε στην εκλογική ήττα. Και αυτό όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες αλλά και για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να προχωρήσουμε μπροστά με όραμα και ρεαλιστική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης. Δεν πλησιάσαμε και δεν ενσωματώσαμε τα χιλιάδες νέα μέλη, δεν δώσαμε χώρο στις οργανώσεις για πρωτοβουλίες, δεν ρωτήσαμε τη γνώμη τους για κρίσιμα ζητήματα εκλογικής αντιπροσώπευσης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Κυριάρχησαν προσωπικές πολιτικές για την αναπαραγωγή και διαιώνιση του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού ή όσων το υπηρετούσαν.

Δεν ανήκα ποτέ σε τάσεις και ομάδες. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα συμμετείχα στην εκλογική διαδικασία για πρόεδρο του κόμματος εκφράζοντας με παρρησία αλλά και σεβασμό την προσωπική μου άποψη.  Πολιτεύτηκα με γνώμονα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και με βαθύ ενδιαφέρον για τα ζητήματα της Φθιώτιδας. Προσωπικά ως νέα υποψήφια βουλευτής υπέστην αντισυντροφική συμπεριφορά με απαξίωση και σχεδόν περιφρόνηση, γεγονός που δεν πέρασε διόλου απαρατήρητο από τους δυνητικούς ψηφοφόρους μας. Όπως το λέει ο λαός, εισέπραξα το… «στους δυο τρίτος δεν χωρεί».  Μέλη της νομαρχιακής επιτροπής μετείχαν σε αυτή τη μεθοδική προσπάθεια δημιουργώντας κομματικά προσωποκεντρικά παράκεντρα…στα βόρεια προάστια της Λαμίας και στο διαδίκτυο.

Το σκέφτηκα βασανιστικά πριν καταλήξω στην τοποθέτησή μου. Δεν θέλω να κάνω ένα πρόωρο βήμα γιατί κατά κανόνα τα άλματα στο κενό οδηγούν σε αποστράτευση όταν υπάρχουν ωριμότερες σκέψεις. Παραιτούμαι από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχουν οι όροι συμβίωσης με τα μέλη που παρέμειναν. Παραμένω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ως επιλαχούσα βουλευτής Φθιώτιδας, δεύτερη σε σταυρούς, νιώθω χρεωμένη να συγχρονίσω το βήμα μου με την πλειοψηφική θέληση της βάσης μας. Δεν δίνω σε κανέναν «λευκή επιταγή» αλλά συμμετέχω ενεργά και κριτικά σε όσα γίνονται και σε όσα πρόκειται να γίνουν.

 

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%