Νέα

Με γάμο στους Κομποτάδες αποχαιρέτησε το 2022 ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

today02/01/2023 96

Φόντο
share close

Με γάμο στους Κομποτάδες αποφάσισε να αποχαιρετήσει το 2022 ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών. 

Με την τέλεση του μυστηρίου του γάμου, στο χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων, ολοκλήρωσε τις αρχιερατικές του ιεροπραξίες για το 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου και μετά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων, για να ιερουργήσει με πατρική αγάπη και χαρά το γάμο δυο νέων παιδιών από την Λαμία, ευχόμενος στους νεονύμφους να έχουν την παρά Θεού ευλογία στην αγάπη τους και στο αγώνισμα του έγγαμου βίου, που είναι μια πρόκληση για υπέρβαση, ταπείνωση, αλληλοπεριχώρηση, αυτοθυσία.

3

Μάλιστα ο κ. Συμεών ανέφερε μετά το κήρυγμά του ότι: «Με γάμο στους Κομποτάδες αποχαιρετούμε το 2022, πολλούς γάμους ευχόμαστε για τα παιδιά μας το 2023. Να ευλογούμε την ζωή τους, τα σχέδια τους, τα όνειρα τους. Προσευχόμαστε για τους νέους μας, είμαστε κοντά τους, στηρίζουμε και ευλογούμε κάθε ωραίο και θεάρεστο ξεκίνημα στην ζωή τους. Το μυστήριο αυτό που τελέσαμε σήμερα με τόση κατάνυξη, προσευχή και ιερότητα ήταν ο ομορφότερος τρόπος για να κλείσουμε το 2022».

1

Written by: Lamiapolis

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%